Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetcsoport tagja Ibiza, Formentera, Menorca mellett és a legnagyobb közülük. Valójában a Földközi-tenger 7. legnagyobb szigete. Hamar közkedvelt nyaralóhellyé vált kellemes mediterrán klímájának, csodás tengerpartjainak köszönhetően, és Mallorca látnivalói miatt is vonzó uticél.


Szálláskeresés

Booking.com


Mallorcát keletről és nyugatról hegyvonulatok szegélyezik, északon és keleten pedig 2 nagy öböl határozza meg. Északon Alcúdiai-öböl, délen a Palmai-öböl. Nyáron a hőmérséklete forró, de az ejszakák kellemesek, őszi a legcsapadékosabb időszak, de ez is főként a hegyvidéket jellemzi, ahol telente akár még hó is előfordulhat. Mivel nem Vulkanikus spanyol szigetről beszélünk így a sziget kifejezetten zöld, és nem kopár, mint mondjuk Tenerife, vagy Lanzarote szigetek.

Sierra de Tramuntana – Mallorca látnivalói

mallorca szállásai

Az északnyugati részen húzódó Sierra de Tramuntana hegyvidék az UNESCO listájára is felkerült. A 90 kilométer hosszan elterülő hegyvonulat csodásan zöldellő dombjai, termékeny völgyei mellett számos kulturális értéket is rejt. Ezen a területen található a híres Valldemossa és Sóller is.

Valldemossa – Mallorca látnivalói

mallorca látnivalói

A Sierra de Tramuntana lábánál, egy termékeny kis völgyben, csodaszép zöld környezetben található Valldemossa. Az itt található, nagyon jó állapotban lévő kolostort számos Mallorcán készült fényképen fellelhetjük, és érdemes is felkeresni. Tudtad, hogy még Chopin is élt itt egy kis ideig? Valldemossa kis utcái csodásak, a rusztikus hangulat, a korai spanyol építészeti jegyek itt visszaköszönnek.

Sóller és Sóller kikötő – Mallorca látnivalói

palma de mallorca szállás

Sóller város szintén a Tramuntana hegyvonulat részét képezi, köteletző látnivaló. Az innen induló vasúttal Palmaba is könnyen eljuthatsz, vagy a villamossal, a Sóller kikötőbe. Sóller jó fekvését korén felfedezték, és a narancs-illetve citromültetvényeknek köszönhetően, és a jó infrastruktúrája miatt hamar gazdag kis várossá vált.

Sa Calobra

sa calobra öböl látnivaló

Közkedvelt látnivaló Sa Calobra város és tengerpartja, ahova egy sziklába vájt alagúton juthatunk el, vagy leggyorsabban Sóller városából hajóval. Csodálatos látvány, felkeresni mindenképp érdemes, főként ha befizetnél egy hajótúrára, legyen ez, amit kipróbálsz,.

Autóbérlés Mallorcán – Mallorca látnivalói

Cap de Formentor – Mallorca látnivalói

cape de formentor mallorca látnivalói

Mallorca legészakibb pontja, ahol egy világító torony is található. Képeslapra illő táj, amit a helyiek a szelek találkozásának is hívnak. Vállalkozó kedvőeknek érdemes a félszigeten egy túrát tenni. SZámos kilátópontról nyílik csoadszép kilátás az öbloökre. Illetve kipróbálhatunk pár tengerparti fürdőhelyet is itt.

Alcúdia város és öböl – Mallorca látnivalói

alcúdia szállás

Alcúdia Mallorca egyik legkedveltebb üdülőhelye, Alcúdia tele van látnivalókkal, óvárosa szépen megmaradt és az UNESCO világörökség részét képezi, így kihagyhatatlan és Alcúdia környéke, tengerpartjai is csodásak. Tengerpartja az egyik legnagyobb a szigeten, de találsz itt aqua parkot vagy épp piacot is, ki mire vágyik.

Palma de Mallorca – Mallorca látnivalói

mallorca látnivalói

A sziget fővárosa, amire szánj egy napot mindenképp. A nyüzsgő város, ahol a szecessziós épületek, a spanyol temperamentum, a kultúra vegyül. Legfőbb látványossága katedrálisa, ami homokkőből épült, és nem csak kívül, de belül is látványos. Mellet található a spanyol király és királyné egyik nyári rezidenciája a L ‘Almudaina. A királyi palota alatt található kertbe is feltétlenül látogassunk el. Palma de Mallorca látnivalói.

Mallorca Keleti oldala

Fedezd fel Mallorca Keleti oldalát, vagyis mondhatnám a sziget másik oldalát, hiszen a legtöbb fő látnivaló Mallorcáról mindig Palma de Mallorca, Alcúdia, és a nyugatit részről szól, de hidd el a másik oldal sem felejtős. Erre egy külön cikk készül hamarosan.

Mallorca látnivalói