A gazdag kulturális örökséggel rendelkező Valldemossa alig 25perc autóútra található Palma de Mallorcától. A Tramuntana hegység lábánál lévő kis település gyöngyszeme Mallorcának. Valldemossa látnivalói könnyen felfedezhetőek a városban sétálva, de önmagában a kisváros, ahogy elhelyezkedik a hegyvonulat lábánál, erőkkel körülvéve. Fantasztikus. Hogy lehet valami ennyire egységes? A zöldre festett ablaktáblák, a kő házak. Ezt már csak az teszi tökéletesebbé, hogy nyaranta a sikátoros, szűk utcácskák virágokkal vannak feldíszítve és a különböző ünnepségek miatt egyéb dekorációk színesítik az utcákat.

valldemossa látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Valldemossa a muszlim telepesek által létesített vízvezetékrendszernek köszönheti, hogy megalakult, amit a környező sok kis forrás tett lehetővé. Ennek köszönhetően 1400as évektől beszélhetünk Valldemossa megalakulásáról.

Kolostor – Valldemossa látnivalói

valldemossa kolostor

Az 1400as évek elején épült a ma is látogatható és a város fő látványosságának számító kolostor. A kolostor nem csak a szerzeteseknek adott otthon, egy időben a királyi család nyári rezidenciájaként is szolgált. Élt itt például Chopin is, igaz a betegsége miatt csak egy telet töltött itt, de a lakrész ahol élt, a mai napig szép állapotban van, belépőjeggyel látogatható.

Valldemossai piac

MInden vasárnap megrendezésre kerül a helyi piac, ami önmagában egy látnivalónak is tökéletes. Színes, autentikus, és ha szeretnél valami igazán helyit, akkor itt beszerezheted. AZ olíva olaj gyártás is folyik itt, és 100% organikus lekvárokat is beszerezhetsz.

Valldemossa tengerprtja

OKé, ez kicsit ellentmondásos, mert, hogy közvetlenül nincs neki, de pár kilóméterrel arrébb találhatjuk port de Valldemossát, a kikötőt, és kavicsos tengerpartját. Valldemossába ne a fürdés miatt látogassunk. Ha itt jársz és teheted folytasd utad és látogass el a másik tramuntanai kis településre Deiá-ba.

Autóbérlés Mallorca – Valldemossa látnivalói

Túra útvonalak – Valldemossa látnivalói

valldemossa szállás

Innen indulhatsz a Camino de s’Arxiduc 4-5 órás túrára, ami Deiába vezet át. Innen indulhatsz a leggyakrabban megmászott Tramuntanai hegycsúcsra is a Puig des Teix-re, ami körülbelül 16km.es túrát jelent.

Finomságok Valldemossában

A mallorcai ételek megkóstolása egy ilyen festői helyen tökéletes, és az autentikus mallorcai ételeket hol máshol kóstolnád meg mint a kisvárosban ami távol van a turista paradicsomoktól. A Cocas de Potatas Valldemossa híres sütije, ne hagyd ki.

Mallorca látnivalói

képek forrása