Mallorca látnivalói közül a legtöbbet emlegetettek inkább a sziget nyugati oldalán találhatóak, de éppúgy figyelmet érdemel a másik oldal is. Alcúdiától lefelé indulva a sziget keleti oldalán, majd délen végig Palma de Mallorcáig számos felfedeznivaló vár. Kisebb nagyobb városokkal, halász falukkal, rejtett öblökkel, történelmi látnivalókkal.


Szálláskeresés

Booking.com


Canyamel – Mallorca látnivalói

Mallorca legkeletibb pontján fekszik Canyamel. Nyugodt, kellemes üdülőváros, fehér homokos tengerparttal, kellemes éttermekkel. Jó kiindulópont az északi és a keleti rész felfedezéséhez is, mégis egy nyugodt helyre térhetsz vissza. A hegyek és fenyők által határolt partszakaszon kívül golfpályát, barlangokat is találhatsz a környéken. Remek snorkelező helyek közül válogathatsz. A közelben található Capdeperaban lévő középkori várat ne hagyd ki.

Cala Millor

cala millor szállások

A keleti part legelső üdülővárosa volt Cala Millor. A mai napig népszerű, sok szállodával, apartmannal, kék zászlós, fehér homokos tengerpartja közel 2 km hosszan vár mindenféle felszereltséggel. Napágy, napernyő, vizi sportok, bárok, éttermek, mindent megtalálsz a tökéletes tengerparti pihenésre. Autentikus mallorcai helyszínnek nem mondható, ha ilyenre vágysz, keress másik várost magadnak.

Sa Coma

A kellemes, fehér homokos parttal rendelkező üdülőváros Mallorka keleti részén, Cala Millortól délre található. Remek szabadidős tevékenységeket kínáló Sa Coma népszerű, és innen könnyen elérhető a bájos halászfalu Porto Cristo is.

Porto Cristo

A korábban forgalmas kikötőváros, majd legjelentősebb nyaralóhely volt a keleti parton Mallorcán. Mára nyugodt, családias nyaralóhely, kellemes kikötővel, megtartva régi kőházait, fehér villáit, és a kikötőt. A közelben található barlangrendszereiről is híres, a sárkánybarlang, a Coves del Drac kötelező látnivaló. Manacor városába is könnyen eljuthatsz innen.

porto cristo szállás

Manacor – Mallorca látnivalói

Bár nem a parton, de Porto Cristohoz közel található Manacor, a sziget 2. legnagyobb városa, ami gyöngy gyártásáról vált híressé Mallorcán, de ezen kívül is kellemes városról beszélhetünk.

Portocolom – Mallorca látnivalói

A keleti parti halászfalu megőrizte régi báját, világító tornyával, kikötőjével, nagyon hangulatos. Tengerpartja a Cala Marcal sekély vízű, homokos, védett öbölben található, így a családosok kedvence. Sétahajózásra is indulhatsz innen.

Autóbérlés Mallorcán – Mallorca látnivalói

Cala D’Or

MÁs néven Arany-öbölként is emlegetett kisváros nagyon népszerű a délkeleti parton. Kikötője, környéke, hangulatos öblök a környéken, változatos táj, ez mind Cala D’or. AZ ibizai stílusban épült házaival igazán bájos.

Santanyi – Mallorca látnivalói

A sziget délkeleti részén a parttól kicsit beljebb található a hamisítatlan mallorcai város. A szépséges vidéki város, káprázatos környezetben található, macskaköves utcái, erőd maradványai sok művészt ihlettek meg, így a sikátoros utcácskákban sok galériával találkozhatsz majd.

Colónia de Sant Jordi

A rendkívül bájos halászfaluból indulnak a hajótúrák Cabrera szigetre, ahol több kilométer hosszú homokos part, buja környezet, búvárkodás, fürdés vár.

Mallorca látnivalói

képek forrása