Sóller Mallroca egyik legszebb modernista kisváros. A gazdag város a “narancs völgyben” fekszik, amit szoktak “arany völgynek” is nevezni a helyiek, mert réges-régen a narancs és citrus ültetvényeinek köszönhette meggazdagodását. Míg a hegyvonulatok miatt más mallorcai városok el voltak vágva a világtól, addig Sóller a közelben található kikötőt használva exportálta a gyümölcseit. Sóller és Port de Sóller kötelező látnivalók. Sóller látnivalói, bájos utcácskái, modernista műremekei, autentikus mallorcai hangulatot varázsolnak.


Szálláskeresés

Booking.com


Gaudi tanítványa volt Joan Rubió, aki számos megbízást kapott a várostól, így az ő keze munkája látható szerte a városban, hiszen Sóller sem szeretett volna lemaradni a modernizmusról.

Sant Bartomeu templom – Sóller látnivalói

sóller szállás

A modernista újításoknak köszönheti a fő téren található templom is azt a csodás kinézetét, ahogy napjainkban láthatjuk. A barokk alapokkal rendelkező templom homlokzata kapott modernista külsőt, ám belseje a gótikus stílust tartotta meg. A sólleri templomot nem csak kívülről érdemes szemügyre venni.

Plaza de la Constitución

sóller látnivalói

Sóller fő tere, ahol a Sant Bartomeu templom is áll a város lüktető szíve. A nappali és éjszakai élet fő tere, akármerre nézel, éttermek, bárok, kávézók, kis üzletek sorakoznak. Ráadásul a sokat fotózott, a templom előtt, a téren áthaladó villamosról biztosan láttál már képet. Itt készül. Ha mázlista vagy és látsz, vagy hallasz jönni egyet igyekezz elő kapni a fényképező gépedet, le ne maradj róla, mert a következő csak 1 óra múlva jön.

Sóller látnivalói

Sóller látnivalói közül ne felejtsük ki a botanikus kertjét sem, és a szombatonkénti piacát, ahol bármilyen helyi finomságot vagy kézműves terméket megkaphatsz. A modernista művészek képeit, alkotásait kiállító múzeumokat is érdemes felkeresni.

Autóbérlés Mallorcán – Sóller látnivalói

Port de Sóller

15 perc villamosozással eljuthatsz Sóllerből, Port Sóllerbe, tehát a kikötő faluba. Csodálatos. Ki ne hagyd, és ha teheted, villamossal próbálj meg eljutni oda.

A fényképre illő tájban elhelyezkedő kis kikötő falu hamar populárissá vált, vintage villamosának, kikötővel védett, nagy öblének, és az őt körülvevő tájnak köszönhetően. még több infőt itt találsz Port de Sóllerről

Sóllerben több napot is nyugodtan eltölthetsz. Remek túraútvonalak indulnak innen, hogy felfedezd a Tramuntana hegységet vagy épp hajókirándulást is választhatsz. Port de Sóllerből indulnak hajók a Sa Calobra öbölbe, amit ha tehetsz, mindenképp iktass be.

Mallorca látnivalói

képek forrása