Port de Sóller Mallorca észak-nyugati részének csodaszép tengerparti kikötő faluja. Port de Sóller látnivalói miatt sokan látogatnak el ide. Általában a fő állomás Sóller és onnan a helyi villamossal közelítik meg a tengerpartot. Az ikonikus mallorcai villamos, amit számos mallorcai fényképen láthatsz, az bizony itt közlekedik.


Szálláskeresés

Booking.com


A Port de Sólleri látvány, az öböl, ahol található, amit a kikötő véd, és lévén, hogy régi halászfaluról beszélünk lehetővé teszi, hogy itt próbálj ki egy jó kis halas fogást, vagy tengeri herkentyűket. A kikötőnek köszönhetően innen könnyedén bérelhetsz hajót, vagy befizethetsz egy jó kis hajó túrára. A híres Sa Calobra öböl is innen elérhető a legkönnyebben hajóval.

Történelme – Port de Sóller látnivalói

port de Sóller látnivalói

A kis halászfalu sokszor játszott központi szerepet a történelem során, amikor kereskedelemről volt szó. A sziget többi része a Tramuntana hegység miatt izolálva volt ettől a résztől. Sóller is ennek köszönheti gazdagságát, hiszen a kikötő miatt könnyen tudott Franciaországba exportálni. Sőt, sokan jártak át oda dolgozni, ennek hatása látszik is a halászfalu kinézetén, kicsit franciás.

A sólleri tengerpartot az 1500-as években kalóz támadás érte, amit a helyieknek sikerült visszaverniük, megvédeni ezzel otthonaikat. Ezt a jeles alkalmat a mai napig ünneplik, Es Firó fesztivált tartanak májusban.

Sóller – Port de Sóller vasútvonal

soller szállás

A történelmi vonat, ami Soller és Palma között közlekedett 1912-ben kezdte el működését. Ez után majdnem 90 évet kellett várni rá, hogy alagút épüljön az autók számára is. Addig a hegyen keresztül, veszélyes, keskeny szerpentíneken vezetett az út.

A történelmi villamos önmagában látnivaló, illetve az út amit megtesz nem hagy kivetni valót maga után. Mielőtt a partra érkezik, narancs ültetvények, villák között halad át, majd a parton végig haladva a kikötőbe juthatsz el. Csodaszép látvány

Autóbérlés Mallorcán – Port de Sóller látnivalói

Torre Picada

A kalóz támadás után 50 évvel épített őrtorony sokáig töltött be védelmi szerepet . Sajnos a torony jelenleg nem látogatható, de felmászhatunk oda, a kilátás csodálatos. Szintén Port de Sollerben található a tengeri múzeum, ami a helyiek életéről, történelméről ad pontosabb információkat.

Mallorca látnivalói

képek forrása