Alcúdia Mallorca közkedvelt nyaraló városa, Mallorca északi részén, az Alcúdiai-öbölnél található. Puerto de Alcúdia egy kikötő város 8km hosszú tengerparttal. Alcúdia város mellette található, de a kettőt szinte egy kalap alá vehetjük. Kétségkívül Alcúdia látnivalói kötelezővé teszik, hogy ellátogass ide.

Alcúdia óvárosa – Alcúdia látnivalói

alcúdia szállásai

A 2000 éves múltra nyúló történetet fedezhetsz fel itt. Alcúdia óvárosa az UNESCO világörökség részét képezi és a sziget legszebben fennmaradt középkori építményeket őrző városát látogathatod meg. 13.századból származó városfal veszi körül, amit meg is mászhatunk, amint a nagyon szépen fennmaradt városkapun átsétálunk. A szűk utcácskák labirintusa, a virágokkal tele pakolt házak, a nyüzsgő élet magával ragadó. Természetesen szuvenír boltokból, kávézókból sincs hiány.


Szálláskeresés

Booking.com


Alcúdia Beach – Alcúdia látnivalói

alcúdia szállás

Egy meleg nyári napon nincs is jobb, mint ellátogatni Mallorca leghosszabb strandjára, ami 8 km hosszan terül el, széles és finom, fehér homokos, kék zászlós strand. Tökéletes családosok számára is, mert lassan mélyül és nincsenek nagy hullámok.

Hidropark – Alcúdia látnivalói

alcúdia látnivalói

Alcúdia aquaparkja is tökéletes a forró nyári napokon. A májustól októberig nyitva tartó aqua parkban kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak a különféle méretű csúszdáknak köszönhetően. Játszótér és kisgyerek élménymedence rész is található itt.

S’Albufeira Természeti Park

Alcúdia tökéletes kiindulóhelye gyalogos és bicikli túráknak is. Alcúdiától 12km-re található, természetvédelemi terület a S’Albufeira Park, amit biciklivel a legegyszerűbb felfedezni. A mocsaras terület orchideáknak, kétéltűeknek, és több mint 200madárfajnak ad otthont.

Autóbérlés Alcúdia – Alcúdia látnivalói

Alcúdiai piac

alcúdia piaca

A piac kedden és vasárnaponként működik az óvárosi részen. Itt mindent megtalálsz a friss sajtoktól, olajbogyóktól, sonkáktól kezdve a ruhákon át, a legjobb szuvenírekig.

Mallorca látnivalói