Mallorca fővárosa, Palma de Mallorca a sziget déli részén fekszik a Palmai-öbölben. A sziget lakosságának a fele itt él, de ha a külvárosokat is nézzük, akkor a 2/3-a a lakosságnak ezen a részen koncentrálódik. A nyüzsgő nagyvárost elegánsnak is szokták nevezni. Nem csak tiszta, de a múlt és a jelen keveredése különleges bájt kölcsönöz Palma de Mallorca látnivalói sokaságának. Gaudi képzeletének nyomai is fellelhető Palma de Mallorcán, így nem véletlen, hogy szokták Barcelonához hasonlítgatni.


Szálláskeresés

Booking.com


Palma de Mallorcán is felfedezhetőek az arab befolyás nyomai, mint ahogy sok-sok spanyol városon, ez nem meglepő, ennek egyik tanúbizonysága a nagyon szép állapotban fennmaradt hammam, azaz arab fürdő.

Santa Maria katedrális – La Seu

palma de mallorca szállás

Kétségkívül Palma de Mallorca fő látványossága a gótikus stílusban épült katedrálisa. A munkálatokat már 1229-ben elkezdték és egészen 1601-ig épült. A felújításának előkészületeiben Gaudi is részt vett, de össze rúgta a port a kivitelezővel ezért ő kiszállt, de ötleteit felhasználták. A katedrálist érdemes belülről is megnézni, mert csodaszép, a világ egyik legmagasabb 44méter magas hajójával rendelkezik. Ha szerencsénk van a tetőteraszt is megnézhetjük. Érdemes jegyet foglalni, hogy ne kelljen hosszan sorba állni. A belépőjegy ára (2023 januári ár) 9euro felnőtteknek. Itt foglalhatsz jegyet.

L’Almudaina királyi palota

palma de mallorca látnivalói

A katedrálissal szemben található a királyi palota, ami napjainkban is a spanyol királyi család egyik nyári rezidenciája. A palota többféle stílusban mutatkozik, kezdve a 10.században a muszlimok által épített alapon át, a 13.szazádban a keresztények által hozzá épített, majd az évszázadok alatt újra és újra felújított részekig.

A palota alatt találhatjuk a királyi kertet, ahol érdemes sétát tenni, főként, hogy az árnyékban, a szökőkutak csobogását hallgatva megpihenhetünk a nyári nagy melegben.

Bellver kastély – Palma de Mallorca látnivalói

bellver kastély palma de mallorca

Kicsit eltávolodva a várostól – de majd visszatérünk- a következő fontos látnivaló 3km-re található 100méter magasság felett. A Bellver-kastély egyik különlegessége, hogy a városra, a tengerre csodaszép kilátás nyílik. A másik, hogy nagyon kevés vár épül kör formájúra. Az 1300-as években épült kastély őrtorony és királyi rezidencia is volt egyben, majd később börtönként működött. Napjainkban a Mallorcai Történeti Múzeumnak ad helyet.
Eljuthatunk ide többféleképpen is, az egyik praktikus járat az 50-es busz, amit városnéző buszként is neveznek. A belépőjegy ára (2023-ban) 4 euro, diákoknak 2euro, 14 év alatt és vasárnapoként ingyenes. Hétfőnként zárva tart.

Nyári nyitva tartás: kedd-szombat : 10.00-19.00, vasárnap és ünnepnapokon 10.00-15.00-ig

Passeig del Bor – Palma de mallorca főutcája

Miután megnéztük a katedrálist, a királyi palotát és kertet, biztosan jól esne egy fagyi, vagy egy hűsítő az árnyékban. Közel ezekhez található Palma sugárútja, ami fákkal szegélyezett, tele teraszokkal, üzletekkel, padokkal és nem mellesleg csodaszép épületekkel.

Olivera de Cort – Fő tér

A katedrális felől a város főtere felé is veheted az irányt ahonnan már a helyi piachoz is csak pár perc séta a távolság, a Mercat de L’Oviar -hoz. Útközben a Palma Square-en álla híres 600éves olajfa, ami egyedülálló a szigeten, az Olivera de Cort szintén közkedvelt látnivaló.

Autóbérlés – Palma de Mallorca látnivalói

Arab fürdő – Palma de Mallorca látnivalói

A volt arab fürdő az egyetlen ami ebből korból fennmaradt ugyanabban a stílusban, de ebből is csak egy kis terem és a kertje. Önmagában negyed óra alatt megnézhető, ha erre jársz mindenképp fedezd fel. A vizet szentnek tekinti az iszlám, így ide nem csak fürdeni jártak, hanem testet és lelket tisztítani.

Palma de Mallorca látnivalói sokasága nem fullad ki itt, Számos templom, múzeum, és történelmi látnivaló vár rád. Sétálj végig Palma óvárosában, és élvezd a mediterrán nagyvárosi hangulatot.

Gyerekekkel az Aquarium is vonzó célpont, a kikötőkben hajókat nézhetünk, sőt 8-10 emeletes óceán járó hajók is kikötnek itt, ha szerencséd van láthatsz egyet.

Mallorca látnivalói

képek forrása