Manarola a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Még régebbi falu, mint Riomaggiore, és ha azt hinnéd, hogy nem ismered ezt a falut, akkor tévedsz. A legtöbb Cinque Terre régióról készült fényképen feltűnik, és ha olaszországi nyaralós képeket, ajánlott olaszországi nyaralóhelyet keresel, Manarola látképe biztosan ott lesz. Manarola látnivalói-t is érdemes felkeresni.

szállás Olaszországban online

Szálláskeresés

Booking.com


Manarola látnivalói

Az olajfák mellett a halászat a fő pénzkereseti lehetőség az itt élőknek, illetve a turizmus, ami szezonálisan nagy hasznot hoz. Manarolába nem csak nyáron érdemes ellátogatni, karácsony környékén is csodálatos, amikor életnagyságú betlehemi szobrokkal, karácsonyi kivilágítással öltöztetik fel a várost.

Riomaggiore felől a Via dell’Amore, azaz a szerelmesek ösvénye vezet gyalogosan Manarolában, ahol a fő utcán sétálgatva, jobbra-balra hangulatos, sikátoros kis utcákat járhatunk be, felfedezve a helyiek mindennapi életét. Leereszkedve a manarolai vasútállomáshoz, egy kis alagúton keresztül juthatunk el a főutcára. A fő utcáról pedig egyenesen le a halász kikötőbe, ahol fürödni is lehet, de a víz mély, és a hullámokra is nagyon figyelni kell.

cinque terre látnivalói

A faluban érdemes felkeresni a régi kastély egyetlen megmaradt bástyáját, amit azóta lakóházak vesznek körül, illetve csodaszép a kívül gótikus, belül barokk stílusú Szent Lőrinc Templom. A helyi múzeumban is sok-sok érdekességet megtudhatunk a helyiek életéről, a borokról, és a gazdaságról.

Autóbérlés Cinque Terre területén

Az 5 Cinque Terre települést a Kék Ösvény köti össze. Manarolából, a következő település, Corniglia felé indulva a temető mellett egy kis park gondoskodik róla, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. Innen a kilátás festői, rálátni Manarola színes házaira, melyek a sziklafal tetején pompáznak, főként naplementekor, amikor a színek még fantasztikusabbak.

Halászfalu révén, nem is kérdéses, mit érdemes megkóstolni. Egy remek halvacsora, mellé egy helyi bor, majd egy kis finom olasz fagyi tökéletes lezárása lehet manarolai túránknak.

manarola látnivalói

Cinque Terre 4 másik települése

képek forrása