Corniglia a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Nagyon különbözik a többi 4 településtől. Házai is inkább a szárazföldi stílusra hajaznak, és nem közvetlenül a tengerpartra települt. A falu egy 100 m magas, tengerbe nyúló sziklafalra épült, és mindemellett a legkisebb a többi település közül. Corniglia látnivalói.


Szálláskeresés

Booking.com


Corniglia látnivalói

Kétség kívül az 5 település közül Corniglia a legnyugodtabb, legcsendesebb. Ha busszal érkezel vagy gyalogoson megmásztad a 382 lépcsőfokot, akkor a buszmegállótól balra indulva juthatsz el Corniglia főterére.

Mielőtt tovább indulnál, Corniglia főterén egy kis hűsítőre érdemes megállni, megpihenni, figyelni a falu életét, a helyieket. A főutca végén található teraszt mindenféleképpen keressük fel, mert innen aztán fantasztikus a kilátás. A Ligur-tenger kéksége, a Cinque Terre településeinek távoli látképe, akár egy festmény.

A gótikus rózsaablakos, ám barokk belsővel ékesített Szent Péter templom is kihagyhatatlan. A rózsaablak közepén egy szarvast láthatunk, ez Corniglia ősi jelképe. Miután megnézted a templomot, a 18. századi Santa Caterina (Szent Katalin) Disciplinátum Oratóriuma költekezhet a listán.

corniglia látnivalói

Ha azt gondolod, hogy Cornigliának nincs strandja, akkor most biztosan örülni fogsz, mert van neki, több is, de mindegyikhez lépcsőzni, vagy mászni kell és mély a víz, így jó úszóknak ajánlott. Előnye, hogy pont ezekért nem zsúfolt. FRISSÍTÉS!! Sajnos Corniglia kedvelt kis strandja szinte teljesen eltűnt, a tenger átvette felette a hatalmat. Azonban, akár autóval, akár gyalogosan a kék ösvényen sétálva találhatsz más szuper tengerpartokat.

Cornigliába gyalogszerrel Manarolából szintén az 5 települést összekötő kék ösvényen juthatunk el. A vasútállomástól több száz fokos lépcsősoron kapaszkodhatunk fel a központba, vagy betonúton, ha más irányba indulunk. A lépcsősor tetejénél a buszmegálló táblához érünk. Tehát ha busszal érkezel Cornigliába, akkor nem kell megmásznod ezt a sok lépcsőt. Hajó kikötője nincs, így hajó túrára itt nem számíthatunk.

Természetesen a legegyszerűbben úgy járhatod be az 5 település mindegyikét, ha autót bérelsz.

Autóbérlés a Cinque Terre területén

A kis falu vendégszeretete gondoskodik róla, hogy a túra még élvezetesebb legyen. Egy kis hűsítő, finom ebéd olaszos hangulatban biztosan magával ragad.

Cornigliából tovább indulva Vernazza vár, ami kétségkívül le fog nyűgözni.

Cinque Terre 4 másik települése

képek forrása