Olaszország különleges partvidéke a Cinque Terre – jelentése 5 föld- valójában 5 települést és a körülötte lévő Cinque Terre Nemzeti Parkot foglalja magába. Nem véletlenül vált közkedvelt nyaralóhellyé az elmúlt évtizedekben. Fedezd fel Cinque Terre látnivalói – t.

Cinque Terre látnivalói

A Cinque Terre ma már az UNESCO Világörökség részét képezi, A National Geographic Traveller beválasztotta a világ 10 legszebb tengerpartja közé, ahol valójában nem csak a tengerpartok csodálatos, de a vízi világ is bámulatos, amit óvnak is, így Cinque Terre régió a tengeri védett területek közé tartozik.

cinque terre látnivalói

Szálláskeresés

Booking.com


Apró települései hangulatosak, meredek, lépcsős sziklafalakra épültek. Épp ezért a hangulatos, szűk, sikátoros utcácskákon nem meglepő az emelkedő, vagy a lépcsősor. Színes házaival, az ott lakók vendégszeretetével belopja magát a szívedbe. A turizmus fejlődése óta még nagyobb hangsúlyt fektetnek a hely eredetiségének megóvására. A hamisítatlan, régi olasz vidéki élet bemutatására.

Olajfa és szőlő ültetvényeik mellett a halászat és természetesen a turizmus hoz a legtöbbet a konyhára. A halászathoz a tengeri védettség miatt engedély szükséges. Aggodalomra semmi ok, a helyi halászok bőven ellátják a környéket nap, mint nap friss hallal és a tenger gyümölcseivel. Kagylófarmot is létrehoztak, és szardínia feldolgozó üzem is működik erre felé.

Autóbérlés Olaszországban

Autóbérlés Olaszországban? Igen, jó helyen jársz, már a repülőtéren megéri autót bérelni, így nem csak a Cinque Terre településeit fedezheted fel, de a környéket is bejárhatod, és gyorsabban, könnyebben juthatsz el a reptérről a szállásodra is.

Cinque Terre látnivalói – Gasztronómia

Gasztronómiája is megér egy misét, kihagyhatatlan, hogy megkóstoljunk néhány fogást, ha erre járunk. Kevés húst fogyasztanak, mivel ezen a vidéken az állattartás nem a legkifizetődőbb, helyette azonban egészséges halételeket szolgálnak fel, különféle ízletesebbnél, ízletesebb zöldséges ételek kíséretében. Az olaszos tészta imádat itt is hódít, és ha valami ricottásra vagy pestosra vágysz, vagy az eredeti csicseriborsó lisztből készült focaccia érdekel, mindenképpen itt próbáld ki.

A helyi életbe is bepillantást nyerhetsz, ahogy a délutáni szieszta után felbolydulnak az emberek, az idősebbek kint üldögélnek a házak előtt, a tereken, megállás nélkül ciaozva, az éttermek, kávézók legjobb fogásaikkal, hűsítő italaikkal, helyi borokkal és helyi szüretelésű olajbogyókkal várnak.

Kis települések, így gyorsan bejárható az egész terület, egyik faluból a másikba is könnyen átsétálhatsz a Sentiero Azzurron (Kék ösvény), melynek első – Riomaggiore és Manarola közötti – szakasza a Via dell’Amore -a Szerelem ösvénye.

A Cinque Terre 5 települése

képek forrása