Monterosso al Mare  a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Monterosso látnivalói miatt is érdemes ellátogatni ide.

A tengerparti üdülőhely, mely idővel összeépült a mögötte található Feginával. Az öbölben található településtől nyugatra a Kapucinusok dombja áll, apátsággal, és templommal.

monterosso látnivalói

Szálláskeresés

Booking.com


Monterosso látnivalói

A régi, történelmi városrész is szépen megmaradt, és nagyon hangulatosan megfér egymással az újonnan kiépült üdülőövezettel. Az 5 település közül Monterosso a legnagyobb, és a hangsúlyt itt tényleg az üdülésre, pihenésre fektették. Napágyas, napernyős partszakaszok, szállodaláncok és a Cinque Terre régió legnagyobb homokos tengerpartja, ami ideális kisgyerekes családoknak is. Viszont vigyázni kell, mert a tenger gyorsan mélyül. Fiataloknak is tökéletes, hiszen itt pezsgő éjszakai élet vár a leanderekkel, pálmafákkal tarkított tengerparti sétálóutcán. Ahol éttermek, bárok, fagyizók és boltok kaptak helyet.

A város szintén fontos védelmi pont volt, így 13 őrtorony és a várfal maradványai is felfedezhetőek. Sőt, az egyik őrtorony a mai Keresztelő Szent János templom tornyát alkotja. A templom egyébként gyönyörű, szintén gótikus külső és barokk belső kettőssége jellemzi.

Autóbérlés a Cinque Terre régióban

A legjobb állapotban megmaradt őrtorony az Aurora-torony a Kapucinus hegy lábánál található, ami a 16. században épült. A Kapucinus hegyen a 17. századi kapucinus kolostort érdemes felkeresni. A legszebb kilátásért megéri a San Cristoforo dombra felsétálni. Innen az egész Cinque Terre partvidéket megcsodálhatjuk.

Monterossoban a strand és a kikötő között található az 1910-es alkotás az Óriás szobra, mely Neptunt ábrázolja, és egy régi villa teraszát tartja a hátán. A szobor sajnos az idők folyamán a sok vihar miatt megrongálódott, de restaurálására már tervek készülnek.

A közelben található a Sárga Pagodaként emlegetett ház, ahol Eugenio Montale Nobel-díjas olasz költő töltötte nyarait és gyűjtött inspirációt műveihez.

Tudtad, hogy a monterossoi szardella Olaszország szerte híres? Ráadásul az itt található szardella sózó központ látogatható is. Ha felkeltette az érdeklődésed ne hagyd ki. Meglesheted, hogyan dolgozzák fel a szardellát, sőt kóstolót is kap, aki szereti. Betekintést nyerhetsz a szardella feldolgozásának helyi történetébe is.

Cinque Terre 4 másik települése