Riomaggiore látnivalói biztosna nem hagynak hidegen. A Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Kétségkívül Olaszország bővelkedik a szebbnél szebb látnivalókban, tájegységekben, falvakban és tengerpartokban.

Riomaggiore látnivalói

riomaggiore látnivalói

 

A szurdokvölgyben elhelyezkedő város párhuzamos utcácskái a meredek sziklafalra épültek.Egyszerű, színes toronyházaihoz a fő utcáról meredek lépcsősor vezet fel, és a kis sikátoros utcácskáknak köszönhetően, a nyáron sokkal hűvösebb levegő is kényeztető.


Szálláskeresés

Booking.com


Riomaggiore falut a vasútvonala osztja ketté. Az alsó részen a halászfalu található, ahol a helyi halászok hajnalban, éjszaka dolgoznak szorgosan, majd napközben friss halat kínáló árusokkal, pihenő halászokkal, a sziklaparton és sziklás strandon napozó turistákkal találkozhatsz. Apró halételeket kínáló éttermeiből még a naplemente is csodaszép.

A felső rész a mezőgazdasági rész, ahol a termelők élnek, és erre felé található a legtöbb bolt is, a meredek fő utcán a Via Colombo-n. Itt biztosan találsz megfelelő boltot, éttermet, bár-t magadnak és a séta sem lesz unalmas. A Via Colombo minden irányba szűk, sokszor lépcsős sikátorokat rejt, ahol nagyon szuperül el lehet tévedni és felfedezni a helyi életet.

 

Autóbérlés Cinque Terre területén

Riomaggiore a Cinque Terre régió legdélebbi falva, ahonnan a Kék Ösvény indul, végig az 5 híres településen, és az egyik legszebb partszakaszként számon tartott ösvény is itt húzódik, Riomaggiore és Manarola között, Via dell’Amore, avagy a Szerelem ösvénye. Ez a sétány a földcsuszamlások miatt néha-néha le van zárva.

Riomaggiore tengerpartja kicsi, és sziklás, de mindenképp érdemes felkeresni, ha szeretsz úszni, ugrálni, akkor főleg.

riomaggiore szállások

Riomaggiore Kulturális látnivalói

A Riomaggiore vár – keveset tudni róla, de körülbelül a 13. században épülhetett. Kezdetben védelmi szerepet töltött be, majd temetőként szolgált, és jelenleg a turistáknak illetve a konferenciáknak, rendezvényeknek áll nyitva. A várat megtalálni könnyű, de hogy eljussunk hozzá mindenképpen meg kell mászni pár lépcsőt. A kilátás viszont mindenért kárpótol bennünket.

A vár mellett található a San Rocco kápolna, amit a pestisjárvány emlékére építettek.

San Giovanni Battist templom – az 1300-as években épült templomot a 18. században neogótikus stílusban újították fel. Napjainkban a gótikus ajtók rózsaablak, feszület vagy éppen az 1850-ből származó orgona is mindenképpen arra sarkall, hogy látogass el a templomhoz. Az előtte álló kicsi térről szép kilátás nyílik a falu alsó részére.

Történelmi Múzeum ( Museo delle Cinque Terre Antiche ) – Cinque Terre területéről, eredetéről, fejlődéséről, a helyiek életéről itt mindent megtudhatsz.

képek forrása