Látogassunk el Krk szigetre és fedezzük fel Krk sziget látnivalói sokaságát együtt. Tudtad, hogy Krk sziget a leg-ek szigete? A legnagyobb sziget Horvátországban, a leglátogatottabb is egyben, amit nyilván annak is köszönhet, hogy ez a legközelebbi sziget Magyarországhoz, alig 500 km-re található Budapesttől, és nem kell kompozni, mert híd köti össze a szárazfölddel.

Nagysága, közelsége, szárazfölddel való híd összeköttetése is adja, hogy a legfejlettebb a horvát szigetek között. Az pedig már hab a tortán, hogy az egyik legváltozatosabb is. Krk egy változatos sziget, ahol a látnivalókból sincs hiány, akár kultúrát keresel, akár természeti élményekre vágysz.

krk sziget látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Városai – Krk sziget látnivalói

Történelmi városokból sincs hiány, számos templom, kolostor található a szigeten. Ezer éves városok, kis vidéki falvak, jól felszerelt strandok a városokban, eldugott helyek, számos kulturális látnivaló, amit itt felfedezhetsz.

Fedezd fel Horvátország történelmi örökségeit egy helyen. Krk sziget annyi látnivalót tartogat, hogy hetekig nem fogsz unatkozni. Látogasd meg Krk sziget főbb városait : Baska, Vrbnik, Punat, Malinska, Njivice, Omisalj, Silo és Krk Város, vagy élvezd a vidéki térségeinek nyugalmát t olyan helyen, mint például Brzac falu.

Baska – Krk sziget látnivalói

Ha a szigeten végig futó utat követjük, Baskába érkezünk, ami a sziget legdélebbi pontja. Baska az egyik legfelkapottabb üdülő város a Krk szigeten. 2 km hosszú, homokos tengerpartja gondoskodik is erről. baska óvárosa is hangulatos, érdemes egy romantikus sétát tenni itt.

baska krk szállás

Vrbnik – Krk sziget látnivalói

Vrbnik Krk sziget legszebb városa. A magas sziklafalra épült város visszarepít az időben. Amint el kezded felfedezni a keskeny kanyargós utcákat megtalálhatod a világ legkeskenyebb utcájának nevezettrészt is, ahol valóban egy ember alig fér el. 950 fős lakosságával nagyon békés, csendes nyaralást vagy itt töltött napot biztosit.

vrbnik krk sziget

Punat – Krk sziget látnivalói

A sziget déli részén, a legvédettebb öbölben található. Dús növényzet, számos kiépített strand, sok program jellemzi. Az öbölben lévő Kosljun szigetre is eljuthatunk.

Malinska – Krk sziget látnivalói

Malinska hosszú tengerpartja kiépített, nem a legszebb, de a többi kisebb nyugati településsel együtt a Malinska Riviérának is nevezik. Valószínűleg a part szelídségének is köszönheti ezt, mert széltől védett, szép innen a naplemente, és a buja növényzet is széppé teszi a környéket.

malinska krk sziget

Njivice – Krk sziget látnivalói

Az erdökkel körülvett régi kis halászfalu mára felkapott, mégis csendes nyaralóhellyé vált az elmúlt években. Számos rendezvényt tartanak itt nyaranta.

Omisalj – Krk sziget látnivalói

Ha valami igazán történelmire vágysz, akkor Omisalj a te városod. Az autós forgalomtól mentes 80 méter magas sziklafalra épült városban megelevenedik a történelem. Omisalj a 3. századból származik, és őriz az évezredek emlékeit.

omisalj látnivalói

Silo – Krk sziget látnivalói

Silo nyugodtabb nyaralást kínál mint mondjuk Krk város, és tengerpartja is ideális a családosok számára is. Silot könnyen elérhetjük a hídon keresztül, vagy vízi taxival a szárazföldről is.

Krk város – Krk sziget látnivalói

Turisztikai központ, amit nagyon szeretnek a turisták. A 2000éves múlttal rendelkező városban a lakóházak megőrizték az eredeti vidéki megjelenést. A sétánkat az óvárosban a 15. századból megmaradt városfalon belül tehetjük meg. A középkori megjelenést a városkapuk is fokozzák.

Autóbérlés Horvátországban – Krk sziget látnivalói

Krk strandjai – Krk sziget látnivalói

Krk strandjai igazán változatosak. Apró kavicsos, sziklás, homokos, lebetonozott partszakaszokkal is találkozhatunk. Különlegessége a szigetnek, hogy több homokos, lassan mélyülő parttal is rendelkezik, ami kisgyerekes családok számára kifejezetten ajánlott.

Bask strandja Horvátország egyik legszebb strandjának számít, a Solin-öbölben pedig egy különleges gyógyiszap található.

Vannak tengerparti szakaszok, melyek olyan öblökben találhatóak, ahova csak hajóval, csónakkal, vagy az erdős részeken kis ösvényen keresztül juthatsz el. Ezek a partok érintetlenek.

Krk több strandja is kék zászlós jelzést kapott, de a az érintetlen partokon is garantáltan kristálytiszta a víz. Ha teheted, fedezd fel.

Krk TOP 5 tengerpartja -hamarosan katt a linkre.

képek forrása