Omisalj Krk sziget észak-nyugati részén, egy dombra épült, hangulatos középkori város. Autómentes óvárosát az erdővel körülvett domboldalon tekinthetjük meg, ha szállást foglalni szeretnél, azt inkább a tengerparti részen tudod. Omisalj a 2. legnépesebb város a szigeten, mégsem a második legnépszerűbb, emiatt nyugodtabb nyaralásra számíthatsz. Omisalj látnivalói és a környék is csodaszép, így unatkozni biztos nem fogsz.


Szálláskeresés

Booking.com


Omisalj látnivalói -Az óváros

A dombtetőre épült várost a rómaiak kezdték kialakítani, így a megszokott, városháza, fő tér és köré épült lakóházak adják a kinézetét, struktúráját. Az évszázadok alatt persze erőd rendszerré alakították, sokat változott, de a 12. századi formáját ma is láthatjuk.

Fő látnivalója a Szűz Mária templom 1213-ból, melynek gótikus ablakai a 15. századi újítások jeleit őrzik. Később egy szép Velencei Loggia is épült a fő téren a városháza mellett. Illetbe innen a dombtetőről nagyon szép a kilátás a tenger felé.

Érdemes ide többször is felsétálni, Omisalj óvárosa, sikátoros utcácskái igazán bájosak.

omisalj látnivalói

Dubec Parkerdő – Omisalj látnivalói

A Dubec Parkerdő az óváros északi részén terül el. Trópusi fenyők, virágok, pálmafák között sétálgathatsz. Nagyon hangulatos, több túraútvonallal, egyik sem túl hosszú, lépcsőn juthatsz le a partra vagy az óvárosba, vannak kilátópontok is.

Autóbérlés Horvátországban – Omisalj látnivalói

Omisalj tengerpartja – Omisalj látnivalói

Fő strandja Pesja tengerpart, ami népszerű a családosok körében is, mert lassan mélyülő, apró kavicsos a partja, vannak árnyékot adó fák, zuhanyzási lehetőség. Étterem, játszótér, és nem túl zsúfolt.

Másik strandja a Dubec parkerdő mellett található, ez is szintén apró kavicsos, part szakasz. Vannak azonban Omisaljnak olyan szállásai is, ahol medencézni is lehet, vagy épp vízi játszótér van kialakítva.

Azzal érdemes számolni, hogy tájolása miatt viszonylag hamar megy le a nap, és lesz árnyékos a tengerpart.

omisalj tengerpartjai

Omisalj szállások

Az egyik legnépszerűbb szállás az Omisalj Mobil Homes komplexum. Apartmanok a tengerpart mellett, minden felszereléssel ellátva. Nem lenne elég a tengerart, akkor van medencéje a komplexumnak és saját étterme is, de az apartman házaknak is van konyhája, tv-je, fürdőszobája. Van a komplexum területén játszótér a kicsiknek, és akár biciklit is bérelhetünk.

omisalj szállás online  omisalj hotelek

Nézd meg ezt az apartman házat is, ez a kétszintes hangulatos nyaraló a tengerparton található a Dubec erdő alatt. Igazán mediterrán színekben pompázik, igényesen és egyedien felújított omisalji szállásról beszélhetünk. Omisalj tengerparti szállás

omisalj szállásai  omisalj szállások