Krk az azonos nevű sziget – Krk sziget – központja. Krk város történelmi látnivalókban gazdag, sokan felkeresik a Krk szigeti nyaralás alatt, vagy épp itt foglalnak szállást. Történelmi jellegűek Krk város látnivalói, helyi strandja is van, de a szebb strandokat inkább a sziget más területein keresd.

krk város látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Krk város látnivalói

A 15. századból fennmaradt városfala adja az óvárosnak a keretet, ahol jelenleg 3 városkaput találhatunk még. A macskaköves sikátorosutcák épületei az évek alatt többször lettek átépítve, a jelenlegi épületei a 12-15.századra hajaznak. Ilyen például a város főterén álló hivatal épület és a reneszánsz szökőkút .

A Frangepán várat és a család kápolnáját mely a katedrálisban található mindenképp látogassuk meg. A Frangepán vár belépőjegy árairól, illetve nyitva tartásról itt tájékozódhatsz.

frangepan vár krk város

Érdemes befizetni hajóutakra is, amik a városból indulnak. Az egyik legnépszerűbb a fél tengeralattjáró hajó, amit Big Marlinnak hívnak, és a legnagyobb az adriai tengeren. Általában májustól száll vízre, de itt tájékozódhatsz és foglalhatsz jegyet is.

Krk város strandjai – Krk látnivalói

Az óvárostól nyugatra a Porporela strandot találhatjuk. ez aprókavicsos, részben betonozott strand, haol akár a fák árnyékába is telepedhetünk, de bérelhetünk napernyőt, napágyat is. KÁvézó, étterem is van.

Az óvárostól keletre a Drazica tengerpart és a Koralj található. Mindkettő kiépített, jól felszerelt. A Drazica strandhoz közel található a Drazica hotel.

Autóbérlés Horvátországban – Krk város látnivalói

Szállások Krk városában – Krk város látnivalói

Szállást az óvárostól keletre és nyugatra fogsz találni. mindkettő tökéletes, mert könnyen be tudsz sétálni az óvárosba akár este is. Amit érdemes megtenni, mert nyaranta szinte mindig szerveznek valami programot az óvárosban. Meg amúgy is nagyon jó a hangulata egy középkori városrésznek este.

A Drazica tengerpart mellett található a Drazica Hotel, ami nemcsak a part közelsége miatt jó választás. Van saját medencéje is, az egyik medence ráadásul csúszdás, úgyhogy a nagyobb gyerekek is élvezni fogják. Vannak családi szobái is.

hotel drazica szállások krk

A Koralj Sunny Beach Hotel közel a parthoz található szintén.

hotelek krk városban