Punat a Krk sziget egyik kellemes települése, ahol egy szinte zárt öbölben nyaralhatsz. Punat látnivalói nem történelmi jellegűek, tekintve, hogy évszázadokig szinte kihalt város volt. AZtán 200 évvel ezelőtt a hajógyártás hozta meg számára a fellendülést. Krk sziget legnagyobb kikötője, és HOrvátország egyik fontos kikötővárosaként tartják számon Punatot.


Szálláskeresés

Booking.com


Punat látnivalói

Van 12. századi temploma a kikötő mellett, de ha valami történelmit szeretnél látni, át kell hajózni a szemközti szigetre. A városnak a kikötőjét érdemes megnézned, annyi szárazföldi és vízi dokkja van, hogy jó sok időbe telik, ha be szeretnéd járni. Ennek köszönhetően viszont számos vizi lehetőség adott itt.

Punat környékén olajbogyó termesztés folyik, híres is olíva olajáról és olajbogyóiról.

punat látnivalói

Vízi sportok Punatnál

Vitorlázhatsz, wakebordozásra, vagy vizisíelésre is van lehetőség de a legnépszerűbb a víz alatti park a Podvodni Park. Itt már 8 éves kortól minden előzetes merülési tudás nélkül merülhetsz le a tengerbe, etethetsz halakat és nézheted meg a víz alatti kiállítást.

A környező szigetekre innen indulnak a hajó túrák, 5 perces vízi taxival a szemközti Kosljun szigetre is eljuthatsz.

Kosljun sziget – Punat látnivalói

A kicsi, 7hektáros szigeten több mint 500 növényfaj él Punattól mindössze 200méterre. A híres szigeten már a római korban is erődített villa állt. A bencések után ferences szerzetesek lakták a kolostort. Egy időben gimnázium és kollégium is működött itt. A szent Bernát templom, és a kolostor mellett még kisebb kápolnát és stációkat is találhatunk a szigeten. A szigetet 2 óra alatt bejárhatjuk, fürdeni azonban nem lehet.

A fő látnivalók közé tartozik a több mint 20ezer példánnyal rendelkező könyvtár is.

kosljun sziget punat látnivalói

Punat tengerpart

Punat déli részén található a Punta debij, ez a város fő strandja. Bérelhető napernyő, napágy, van lehetőség zuhanyzásra, van vízi ugrálóvár és csúszda. Természetesen éttermeket is találhatunk itt. Tőle északra már a kikötő található, ahol a hajó forgalom tilos fürdeni. A hajókikötőtől délre is találunk strandokat. Illetve érdemes felkeresni akár hajór túra keretein belül, vagy aóval pár kilóméternyire lévő Stara Baskat.

punat tengerpartja krk szigeten

Stara Baska – Punat látnivalói

Az elsősorban tengerpartjairól hres Stara Baska népszerű a szigeten, főként, hogy itt a közelben vannak olyan elhagyatott öblök is, melyeket csakis hajóval lehet megközelíteni. Stara Baska és Punat közötti érintetlen partszakaszt autóval is elérhetjük, de népszerűsége miatt érdemes korán érkezni, hogy tudj parkolni az út mentén. Enni-innivaló legyen nálad

Punat szállás

A tengerpart közelében található apartman szállások közül a Manzoni apartman ház mindössze 100méterre a parttól vár.

punat apartman szállás

Nagyobb csoporttal vagy nagy családdal a tengerparttól 50 méterre fekvő luxus villát is kibérelhetitek. 6 hálószobás, 12 fős ház saját medencével is rendelkezik. Punat luxus szállásai

punat szállásai