Vrbnik Krk szigeten, a keleti parton egy 48 méter magas szikla tetején helyezkedik el. Állandó lakosai száma alig ezer fő, de Vrbnik látnivalói miatt sokan látogatnak el ide Krk szigeti nyaralásunk alatt. AKár meg is szállhatsz itt, az biztos, hogy egy csendes, nyugodt nyaralásra számíthatsz, igazán hangulatos, mediterrán környezetben. Vrbniket toszkán városként is szokták emlegetni.

vrbnik látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Vrbnik látnivalói

Szűk macskaköves utcácskáin, a régi házak között sétálva nem is szeretnénk többet, csak itt megpihenni az egyik kávézóban, a dombtetőről élvezni a páratlan kilátást. Valójában ahogy haladunk Vrbnik felé, már önmagában az is egy élmény. AHogy a harangtorony a sziklára épült, de a partig lefutó házk fölé emelkedik, megér egy két fényképet.

Vrbnik található a világ legszűkebb utcája. Igazából 2 ház olyan közel épült egymáshoz, hogy egy ember is alig fér át rajta, és valójában nem is igazi utca, de ettől még így nevezik és sokan fel is keresik a helyszínt.

Vrbnik borászat – Vrbnik látnivalói

A mellett, hogy az autentiku shorvát ételeket élvezheted, és páratlan hal fogásokban lehet részed, a helyi borkülönlegességet is hol máshol, mint itt érdemes megkóstolni. A Vrbnicka Zlathina nevű bor szőlője csak a Vrbnik melletti szőlőültetvényeken terem, különleges, és Horvátország szerte több díjat nyert borról beszélhetünk.

vrbnik szállásai

Vrbnik óváros – Vrbnik látnivalói

Az óvárosa konkrétan pár macskaköves utcát takar, de ezeken minden érdemes végigsétálni. A bor adta lehetőséget kihasználták, több borozó is található itt, illetve szuper szuvenír boltok, ahol helyi (horvát) csemegépekt, pl lekvár, lehet megvásárolni.

Az egyik fő látnivalója, a Vitezic ház, mely a 15. század óta áll, és az első nyomda itt működött horvátországban . A reneszánsz nyomdagép itt tekinthető meg, és a Vitezic püspök által létrehozott könyvtár a ház emeletén.

A város másik látnivalója, a messziről is jól látható Nagyboldogasszony templom. A 16. században épült templomot az évszázadok formálták, most a barokk belsőt lehet megtekinteni. A harangtorony külön épület, és védelmi szerepet is betöltött, hiszen innen páratlan volt a kilátás.

A Tenger felőli részen a várfal is szép állapotban megmaradt, pár őrtoronnyal egyetemben.

Autóbérlés Horvátországban – Vrbnik látnivalói

Vrbnik tengerpartja

A városi strand a Plaza Zgribnica, apró kavicsos- érdemes vizicipőt húzni- tiszta, viszont gyorsan mélyülő partszakasz a város alatt. Található itt egy kis büfé is, úgyhogy étlen szomjan biztosan nem maradunk. silica

Vrbnik szállásai

A parton található Vila Verbana Apartman nagyon hangulatos szálláshely.

vrbnik szállás

A Villa Albatros szálláshelyről lépcsőn is sétálhatunk a partra. A teraszos ház 3 hálószobával nagyon szépen felújított 85nm-en várja a vendégeit.

szállások Vrbnikben

Hotelben is megszállhatunk, a Hotel Verbenicum 450 méterre a parttól, szezonális medencével vár.

hotelek vrbnikben