A sziget délkeleti részén fekvő Santanyi nagyon hangulatos, mallorcai város csodaszép környezetben. Közel Mallorca második legnagyobb természetvédelmi területéhez a Mondrago Természeti Parkhoz igazán kiváltságos helyet tudhat magának. A tengerpart sincs messze, és a sziget délkeleti részén számos történelmi látnivaló felfedezhető. Az aranykövesnek is nevezett Santanyi látnivalói természeti és történelmi jellegűek is.

santanyi látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Santanyi látnivalói

Az évek Santanyit sem kímélték, a kalóz támadások, a mórok elleni védekezés, a félelem a mindennapok része volt, így több erőd és őrtorony is áll a környéken. A megerősített városfal és a Porta Murada, a városkapu is ékes bizonyítéka ennek.

A város sikátoros történelmi utcácskáin sétálgatva számos galériát fedezhetsz fel, nem véletlenül. A művészlelkek találkozóhelyének is szokták hívni, sokakat vonz ez a vidéki, hamisítatlan mallorcai hangulat. Ahol a jó séta mellett egy finom mallorcai étel, vagy a siesta alatt egy finom kávé az egyik téren, figyelve a helyieket, nem is lehetne jobb.

Az egyik legjobb nap, hogy felkeresd Santanyit, a szombat, ami a piac nap. Autentikus, szép piac, ahol sok helyi finomságot kipróbálhatsz. Reggelizz itt az egyik kávézóban, és figyeld a piaci jövés menést.

Autóbérlés Mallorcán – Santanyi látnivalói

satanyi tengerpart

Satanyi tengerpart – Santanyi látnivalói

Satanyi bár nem a tengerparton fekszik, mindössze 6km-re a várostól található tengerpartja, amit Cala Satanyinak neveznek. A fehér homokos, kicsi tengerpartja bájos, sziklákkal körülvett. Bérelhetsz napernyőt és napágyat is.

Cabrera Natúrpark – Santanyi látnivalói

Colonia de Sant Jordi kikötőjéből indul a hajókirándulás a Cabrera Natúr Parkba. A nem túl messze fekvő szigeten egy egész napot is eltölthetsz, strandolhatsz, sétálhatsz, snorkelezni is szuper hely. Vigyél magaddal elemózsiát, strand cuccot és a késő délutáni hajóval térj csak vissza.

Mallorca látnivalói

képek forrása