Cala Millor Mallorca keleti partjának legnagyobb üdülővárosa. A közel 2 km hosszú kék zászlós tengerpart nem véletlenül vonzza a turistákat. Cala Millor látnivalói inkább élmény jellegűek, itt nem a mallorcai autentikus építészet hódít, más miatt népszerű nyaraló hely.

cala millor látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Cala Millor tengerpartja

Kezdjük a fehér homokos strand felfedezésével. Ha nyugalomra vágysz kelj hamarabb a napnál, és sétálj a naplementében, fedezd fel az 1,8km hosszú partot. Napközben ezt már csak a tömegben teheted meg. Nem véletlen, hiszen Cala Millor nagyon népszerű, már 1933-tól szállodák épültek itt és a turizmusra helyezték a hangsúlyt.

A fehér homokos tengerpart, az azúrkék víz találkozása fantasztikus, ennél szebb már csak a környéken elbújó sziklás partszakaszok lehetnek.

cala millor szállások

Cala Millor látnivalói

A tengerpart déli részétől egy természetvédelmi területre juthatunk, amelynek sziklás kiemelkedésén egy régi őrtorony áll, a Punta d’Amer.

Itt található egy Safari állatkert is. 600 állatfajjal és játszótérrel.

Bicikli és túra útvonalak is indulnak Cala Millorból, és a környező rejtett öblök és barlangok felfedezése is vonzó program. A szomszédos települések Sa Coma vagy Porto Cristo és az ott található barlang is könnyen elérhető innen.

Bronzkori települések is találhatóak a környéken, amiket Cala Millorból könnyen elérhetsz. Az egyik ékes példája ennek Artá-nál található Ses Paisses

A Golfozás szerelmeseinek nem kell letenniük az ütőt a nyaralás alatt, szuper golfpályák vannak a környéken. A legközelebbi Canyamelben található.

Autóbérlés Mallorca – Cala Millor látnivalói

Mallorca reptere 70 km-re található, a legegyszerűbben autót bérelve juthatunk el ide, illetve így fedezhető fel legegyszerűbben a környék. Transzfer vagy helyi járatok is közlekednek.

Mallorca látnivalói

képek forrása