Cala D’Or Mallorca egyik kedvelt nyugodt, családbarát üdülőhelye a délkeleti parton. Arany-öbölként is emlegetik, nem véletlenül, hiszen ezen a csodaszép településen 7 öböl is található, amelyből 6 strand, a 7. yacht kikötő. Cala D’Or látnivalói közé többek között a festői szépségű öbleit is bele sorolhatjuk. Nyugodt nyaralóhely, ahol persze a fő szezonban sok a turista.

cala d'or látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Építészete – Cala D’Or látnivalói

Már a látvány is különbözi Mallorca többi részétől. Házai fehérre festettek, többnyire kétszintesek csak, fenyőkkel szegélyezettek. Kezdettől fogva így tervezték a várost, hogy ibizai stílusban épüljön, még szállodája is ehhez a képhez kellett formálódjon, és szabályozzák is, bármi épül, annak a stílusképbe bele kell férnie.

Bár nyaranta nyüzsgő, mégis nyugodtabbnak mondják, mint a többi üdülővárost, ha szezonon kívül látogatsz el ide, akkor sokkal csendesebb. Kiváló kiindulópont a Mallorca délkeltei részének történelmi és természeti látnivalóinak felfedezéséhez is, és ha csak a városban maradnál sem fogsz unatkozni.

Cala D’Or főbb látnivalói

A városban sétálgatva ne lepődj meg, ha néha utat kell adnod a helyi kisvonatnak, ami nem csak a kisgyerekesek számára izgalmas. A fő üdülőhely és a strandok között közlekedik

Az Es Forti erőd séta távolságra van, útközben a zordabb mallorcai partvidéket is meglesheted.

Ahova már autóval vagy helyi busszal érdemes menni, az a közelben található Mondrago Természeti Park, ahol a csodálatos homokos strand gondoskodik róla, hogy felfrissülj. Ses Fonts de n’Alísals, S’Amarador és Cala Mondragó. Az utóbbit Mallorca legszebb strandjaként emlegetett. Kis ösvényeken jutunk el a parthoz ahol a víz kristálytiszta, a part homokos.

cala dor kisvonat

Cala D’Or környékének látnivalói

A közelben Porto Cristonál található a 2 híres barlangrendszer, a Coves de Drac és a Coves de Hams. Kicsit arrébb, Capdepera középkori várát is érdemes felkeresni, és útközben bármelyik öbölben meg lehet mártózni.

A Sierra de Levante hegység közelségének köszönhetően a túrázni vágyók több hosszabb túrára is benevezhetnek, ahol a táj szépsége mellett régi kolostorokat is felfedezhetnek.

Autóbérlés Mallorcán – Cala D’Or látnivalói

Cala D’Or strandjai – Cala D’Or látnivalói

A strandjai jól felszereltek, így egy hagyományos családi nyaralásra is kiváló helyszínt választasz. Nem csak napágy, napernyő, frisstő áll rendelkezésedre, de számos eszközt is bérelhetsz. Csónakot, sup-ot, vagy akár yachtot is. Remek öblök vannak itt snorkelezéshez, de akár búvárkodásra is befizethetsz.

A Cala D’ORr nevű strandon kívül a többi kis strandot is érdemes felkeresni. Cala Gran, Cala Petita, Cala Ferrera, Cala Egos, Cala Esmeralda, Cala Serena, Cala Galera és Cala d’es Forti. Minden napra egy, szuper, igaz?

Mallorca látnivalói

képek forrása