Palma de Mallorca után Mallorca második legnagyobb városa Manacor az észak-keleti régióban fekszik, nem túl messze a tengerparttól. Valójában jó néhány tengerpart az önkormányzatához tartozik, így Manacor látnivalói lista hosszú lehet, de ez csak részlet kérdés. Mallorca ipari városáról beszélhetünk, így különleges hangulattal rendelkezik a város képe.

manacor látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Manacor felvirágzása előtt megépült a vasútvonal, ami Inca-val kötötte össze, majd 20évvel később Manacorban megkezdődött a gyöngy gyártás, és valójában ennek köszönheti a sikerét a település, és vált 1912-ben várossá. A Majoricába el is látogathatsz, így mindent megtudhatsz a gyöngykészítés történetéről.

Aki a természeten keresztül ismerné meg Mallorcát, az jó helyen jár, uyanis innen indul egy 29km hosszú öko út, a Via Verde, egészen Artá-ig.

Sétát tehetünk a fő utcán, vagy ellátogathatunk Manacor templomaiba is. Ami izgalmasabbá teszi a városi sétát az a hétfői piac, ahol a mallorcai finomságok mellett Helyi olíva fából készült termékeket is találsz.

Tudtad, hogy itt született Rafa Nadal tenisz klasszis? Aki ráadásul most tenisz központot épít, ahol fiatal tehetségekkel szeretne foglalkozni.

manacor szállás

Tengerpartjai – Manacor látnivalói

A közelben található Porto Cristoba érdemes ellátogatni. Porto Cristo kevésbé zsúfolt, mint a környező többi partszakasz így nyugodtabban relaxálhatunk itt. Fürdeni Cala MIllor vagy Sa Coma tökéletesek kék zászlós, fehér homokos tengerpartjaikkal. De a környéken található eldugott sziklás öblöket is érdemes felkutatni.

Autóbérlés Mallorcán – Manacor látnivalói

Coves del Drac – Manacor látnivalói

A földalatti barlangrendszerei közül a leghíresebb a sárkánybarlangnak nevezett barlangrendszer. Itt egy vezetett túrán vehetsz részt, ahol a cseppkövek között sétálva eljuthatsz egy föld alatti tóhoz. Itt letelepedve klasszikus zene kíséretében fényjátékot láthatsz a tavon. Csodaszép, érdemes ellátogatni ide.

Kisgyerekeseknek a Safari zoo jó választás, 600 állatfaj, játszótér várja kicsiket és nagyokat egyaránt. Bár a tengerpart és egyéb látnivalók közel vannak, de nem gyalog távolságra. Érdemes autót bérelni, és ha már van autód, az egész szigetet szuper könnyen felfedezheted.

Mallorca látnivalói