Korfu tengerpart -jai csodálatosak. A kopár mediterrán sziklák helyett, csupa zöld vidék fogad minket. Fák, és sziklák váltogatják egymást. Nem véletlen, hogy Korfut smaragd-szigetként is szokták emlegetni. Korfu ideális görögországi nyaralást ígér minden korosztály számára. Homokos, és kavicsos tengerpartok váltogatják egymást, sziklákkal csipkézve. Csendes kis öblök, sekély víz mellett a mély, kristálytiszta, ugrálásra, búvárkodásra kitűnően alkalmas korfui strandokat is felfedezhetjük. Bérelj autót és járd be az egész szigetet.


Szálláskeresés

Booking.com


Arila – Korfu tengerpart

Ideális korfui tengerparti szakasz családosoknak. Tengerpartja keskeny, viszont hosszú. A víz nagyon nyugodt, és lassan mélyül, így kisgyermekesek is élvezhetik a nyaralást Korfu partjainál.

arial tengerpart korfu tengerpartjai

Agios Georgios – Korfu tengerpart

Az egyik legszebb homokos partszakasz Korfun. Bérelhetsz napernyőt és napágyat és a vízi sportok szerelmesei sem fognak unatkozni. A hosszú homokos partszakaszon garantált a nyugodt pihenés és az aktív kikapcsolódás is.

agios georgios tengerpart

Paleokastritsa – Korfu tengerpart

Paleokastritsa partszakasza különleges, hiszen 5 öböl alkotja, melyek közül az egyik egy régi monostor alatt terül el. Láthatunk erre felé luxus jachtokat is, és élvezhetjük a mély víz adta lehetőségeket. Ugrálhatsz a sziklákról, vagy búvárkodhatsz, hiszen a tengeri élővilág itt igazán gazdag.

paleokastritsa tengerpart korfu

Halikounas – Korfu tengerpart

Egyedülálló partszakasz Korfu déli részén. A 3 km hosszú homokos partszakasz egyáltalán nincs kiépítve, így mindenképpen vigyél magaddal elegendő folyadékot, enni valót, plédet, napernyőt, és élvezd a háborítatlan, szeles tengerpartot. Szörfösök egyik kedvenc helye Korfun.

halikounas tengerpart korfu

Kerasia – Korfu tengerpart

Kerasia tengerpart több szempontból is megkapó. A csodás zöld környezet mellett, a víz kristálytiszta, kékből a tengerpart felé közeledve zöldbe megy át.  A parton találhatunk egy-két tavernát, és kis éttermet, ahol úszás, pihenés után kipróbálhatsz egy finom görög specialitást.

kerasia tengerpart korfu

Autóbérlés Korfun

Sidari – Korfu tengerpart

Sidari tengerpartja a Paralimni Beach nagy népszerűségnek örvend és a szerelmesek csatornája a Canal d’ Amour is itt található. A legenda szerint, az a szerelmespár aki áthalad a csatornán, örökké együtt marad.

szerelmesek szorosa korfu

Loggas- Korfu tengerpart

Paroulades tengerpartja a legszebb strandok között számon tartott korfui strand csodálatos környezetben helyezkedik el. Az öbölben megbújó strand nagy népszerűségnek örvend.

loggas tengerpart

Cape Drastis

A sziget legészaknyugatibb pontján található ez a csodás sziklaképződmény, stranddal az aljában. Egyáltalán nem kiépített, így csak gyalog juthatsz el oda, és vigyél magaddal elegendő enni és innivalót.

cape drastis tengerpart                           

Porto Timoni

Porto Timoni egy csodás kis gyöngyszem a szigeten, valójában 2 tengerpartról is beszélhetünk, melyet egy földnyelv választ el egymástól. Távol esik a turista helyektől így nem túl zsúfolt, viszont szükséges saját autó és egy kis séta, hogy eljuss oda. De a látvány és a kristálytiszta víz megéri a fáradtságot. Enni, innivalóról gondoskodj.

korfu tengerpart

Aqualand Korfu

Bár nem tengerpart, de sokakat biztosan érdekel, hogy Agios Ioannisnál található Az Európa szerte egyik legnagyobbnak számító Vizipark, az Aqualand Korfu. Több mint 50 csúszda, és számos élménymedence várja minden korosztályt. Jegy árakról, nyitva tartásról itt tájékozódhatsz.

Korfu látnivalói

Tengerparti szállások Korfun

Messonghinál csodaszép tengerparti szállásokat találhatunk, ilyen például a 3 medencés, csúszdás hotel, a Sentido Apollo Palace. Vagy az Oliver Suites, ahol a közös medencén kívül egyes szobákhoz saját medence is tartozik, ráadásul pont a tengerparton.