Paleokastritsa Korfu sziget legkedveltebb, legszebb nyaralóhelye Görögországban. Korfu nyugati oldalán fekvő kis település 23 km-re fekszik Korfu várostól. Paleokastritsa látnivalói mellett csodálatos partszakasszal rendelkezik, 2 félsziget és 5 öböl alkotja. Sziklás, kavicsos tengerpartjának köszönhetően a tengervíz csodálatos színekben játszik, és az élővilága igazán gazdag. A sziklaképződmények külön élményt nyújtanak, csónakkal, vízi biciklivel akár kisebb barlangokat is felfedezhetünk.

paleokastritsa tengerpart korfu


Szálláskeresés

Booking.com


Paleokastritsa látnivalói

Paleokastritsa strandja felett egy domb tetején helyezkedik el a híres Paleokastritsa kolostor. Amellett, hogy múzeuma a legritkább bizánci ikonokat, szent könyveket rejti, a kilátás is festői. A dombról letekintve egész Paleokastritsa belátható. A Paleokastritsa férfi monostor Korfu egyik legnagyobb látványossága, és a mai napig szerzetesek lakják. Az ékesen díszített templom mellett a kertje is csodálatos. Egy dolgot ne felejts, a monostor területére fedetlen vállakkal és térdekkel nem léphetsz be, érdemes kendőt magaddal vinni.

Paleokastritsa közelében található az Angelokastro vár is, mely Görögország egyik legfontosabb vára. Stratégiai szempontból tökéletes helyen fekvő, kitűnően megerősített erőd már nem pompázik régi fényében, de csodálatos kilátás nyílik Paleokastritsa-ra és akár Korfu város Régi Erődjéig is ellátni. A hegyen találhatunk még barlanglakokat, és remetelakot is, illetve egy kis templomot. Jó hír, hogy innen lépcsősor vezet le Paleokastritsa-ba.

paleokastritsa látnivalói

Paleokastrica tenger – Paleokastritsa látnivalói

Paleokastritsa és Korfu is inkább bővelkedik természeti látnivalókban. Korfun csodálatos a zöld növényzet, teljesen eltér a megszokott mediterrán feelingtől, hiszen itt nem a fehérre mázolt, kék kupolás, ablakkeretes házakat csodálhatjuk meg. Korfu természeti szépségeivel hódít. Paleokastritsa mindamellett hogy csodálatos zöld környezetben fekszik, csodás tenger partjával is méltán vált a legjobb nyaralóhellyé Korfun. A bátrak a különböző vízi sportok mellett a szikláról ugrást is kipróbálhatják, mely a helyi fiatalok kedvelt időtöltése.

Autóbérlés Korfun – Paleokastritsa látnivalói

Korfun érdemes autót bérelni, hogy bejárhassuk az egész szigetet. Felfedezhessünk eldugott partszakaszokat, szebbnél szebb korfui falvakat. Autót bérelhetsz előre online, így mindenféle rejtett költségek nélkül élvezheted a nyaralást!

Korfu látnivalói

Olcsó szállások Korfun – Paleokastritsa látnivalói

Paleokastricaban számos bájos szállásheyet találhatsz. Az egyik családi üzemeltetésű hotel a strandtól mindössze 50 méterre található. A Zefiros Traditional hotel-ben régies stílusú, tengerre néző szobákat foglalhatsz.

Szintén nagyon tradicionális hely a Villa Florita, nézzétek meg milyen hangulatos hely.

paleokastrica szállás