Görögország legszebb tengerpartjait rejtő sziget Korfu, mely a legzöldebb is egyben, nem véletlenül nevezik smaragd szigetnek. A csodálatos zöld vidék, és a homokos, apró kavicsos tengerpartok színesítik egymást, régi halászfalvai, üdülő városai, látnivalói csalogatják a turistákat. Korfu látnivalói miatt is igazán népszerű görög nyaralóhely, ahol a görög kultúra mellett a velencei stílus is visszaköszön, ennek köszönhetően egy olaszos bájt kölcsönözve Korfunak.

korfu látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Az olajfákkal zsúfolt szigeten az apró falvak egyik helyi görög tavernájában mindenképpen érdemes kipróbálni a görög konyha specialitásait, és élvezni a görög vendégszeretet.

Korfu városai – Korfu látnivalói

Korfu

Látnivalókban bővelkedik Korfu város. Védőszentjének Szent Szpiridonnak templomát, a Bizánci Múzeumot, a Régészeti Múzeumot a Régi és az Új Erődöt, a Szent Mihály és Szent György palotát érdemes felkeresni. Majd az Esplanade téren, mely valójában egy szép park, hűsölhetünk egyet a nagy melegben. Vagy akár a korfui piacon is elvegyülhetünk, és egy késő délutáni óvárosi séta sem hagyható ki. Kanyargós, macskaköves utcák, a kapualjak, lépten-nyomon apró emléket, templomot, pici tereket rejtenek. Panagia Vlacherna Korfu város déli részén egy kis félszigeten található. Korfu város látnivalói bővebben.

korfu sziget látnivalók

Gouvia és Dassia – Korfu látnivalói

Miután Korfu városból elindulunk a part menti úton először Gouvia majd Dassia érhető el. Mindkét üdülőfaluban kiépített, napernyős tengerpartot találhatunk. Éttermek, bárok, az éjszakai élethez szórakozó egységek sorakoznak egymás mellett. Dassia és Gouvia a turisták igényeihez fejlődött.

Ipsos – Korfu városai

Turisztikailag fejlett kisváros Ipsos, mely Korfu várostól északra, 14km-re tőle található. Kedvelt családosok és a fiatalok körében is, mert nem csak nappal van számos program lehetőség, de az éjszakai élet is tartogat meglepetéseket. Ipsos mögött a Pantokratoras hegy, előtte a kék tenger, és a hosszú, homokos tengerpartja miatt is kedvelt. Rengeteg vizisport lehetőség is adott.

ipsos tengerpart

Barbati – Korfu látnivalói

Észak felé haladva Barbati kedvessége fogad. Pantokratoras hegy közelében található, rálátni Korfu óvárosára és a távolabbi Albán hegyekre is. Kis falu kettőssége nagyon szuper lehetőséget kínál azoknak is akik kirándulni szeretnének és azoknak is, akik strandolni. Aki pedig mindkettőre vágyik jó helyen jár. Az olajfa ligetekkel körülvett nyugodtabb részén kívül Barbatinak van egy másik oldala is, ahol az éjszakai élet is pörög.

barbati korfu látnivalói

Benitses – Korfu városai

Dél felé indulunk Korfu várostól, a tengerparti város Benitses fogad minket. Egyszerre kínál nyugalmat, de számos lehetőséget is. Mindemellett ez a falu megőrizte régi görög stílusát, amire persze a régi korok hatással voltak. Római fürdő romját is megtalálhatjuk a faluban, miközben sétálunk a sikátoros utcákon, a leanderekkel befuttatott házak között, vagy nézhetjük a halászokat a kikötőben szorgoskodni. Számos étterem és bár is gondoskodik róla, hogy a korfui gasztronómia remekeit kipróbálhassuk.

benitses korfu városai és látnivalói

Moraitika és Mesonghi – Korfu látnivalói

Part menti úton tovább haladva lefelé Korfu sziget keleti partján fekszik Moraitika és Mesonghi falvak. Lassan ez a két település összeépül, és akár egy várost is alkothatnak együtt. Moraitika egy régi és egy új résszel is rendelkezik, vendéglátó egységekkel, szórakoztató résszel egyaránt. Mesonghi egy kicsit nyugodtabb település. Mindkét településnek van strandja, mégis Moraitika stradját emlegetik többen. Homokos és sziklás egyaránt. Családosok számára is ideális mert nem mélyül gyorsan a víz, azonban a szörfözés és egyéb vízi sportok szerelmeseinek is kedvező hely.

Lefkimmi

Lefkimmi a sziget déli csücske felé haladva található, a legnagyobb falu a szigeten, ezzel szemben nem a legkarbantartottabb. Itt él a legtöbb helyi, kevesebb itt a turizmus, mint más területeken, azonban a házaik megmaradtak a régi stílusban, csak sajnos keveset költenek rá, így sok ház igen romos. Mégis hangulatos hely, érdemes ellátogatni erre felé. Strandolni viszont nem itt fogunk, az biztos.

Kavos – Korfu látnivalói

Legdélebbi városa Korfunak Kavos és az éjszakai élet, a szórakozás középpontja a szigeten. Nyugodt pihenésre vágysz ne Kavost válaszd, azonban ha strandolnál naphosszat, majd este bevetnéd magad az éjszakai életbe, ez a neked való hely. Télen szinte kihaltnak tűnő Kavos nyáron megtelik élettel, egymást érik a szórakozóhelyek, éttermek, boltok, amelyek késő estig nyitva tartanak, hogy kielégítsék a turisták igényeit.

kavos látnivalói korfu

Agios Georgios -nyugaton

Tudtad, hogy Korfun kettő település is viseli az Agios Georgios nevet, az egyik észak felé található, a másik pedig a délnyugati részen. Kedves kis falu, mely ideális családosok számára. Turisztikai látnivaló nem sok van itt, de maga a falu elhelyezkedése is szép látvány. Illetve a közelben található a Korission tó, amit érdemes felkeresni. Strand is számos található a környéken.

Agios Gordios

Ahogy haladunk felfelé a sziget nyugati oldalán, ha elhagyjuk a Korission tavat, Agios Gordios a következő település, ami bár kicsi, de hangulatos, hosszú mokos tengerpartja és a mögötte magasodó hegy miatt.

Pelekas

Nyugati részén a szigetnek egy kis hegyi város, Pelekas fekszik. Dombra épült város különlegessége, hogy itt található William császár trónjának egy részét, ami tulajdonképpen most egy kilátópont, ahonnan az egész környéket beláthatod. Ez a település nem kínál közvetlen tengerpartot, gazdag éjszakai életet. Viszont lovagolhatsz, kirándulhatsz, és görög élőzene mellett nyugalomban vacsorázhatsz valamelyik helyi étteremben.

pelekas korfu látnivalói

Agios Ioannis

A sziget közepén Pelekas és Korfu város között fekszik Szt Ioannis település, ami aqua parkjáról ismert. A több mint 50 csúszdával. számos medencével rendelkező Aqualand Corfu európa szerte híres. Nem véletlen, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talál nelki megfelelő élmény medencét vagy csúszdát. Jegy árak és nyitva tartás után itt tudsz keresgélni.

Paleokastritsa – Korfu látnivalói

Sziget nyugati oldalán található leghangulatosabb település Paleokastritsa. Két félsziget és 5 öböl alkotja, kulturális látnivalókkal a környéken és számos strandolási lehetőséggel. Paleokastritsa látnivalói -ról érdemes bővebben is írni és olvasni.

paleokastritsa tengerpart korfu

Afionas és Porto Timoni

Afionas egy kicsi, de hangulatos falucska, ami miatt népszerű, az a közelében található Porto Timoni tengerpart. Nem véletlenül. Nézd csak meg a képen a kis félszigetet, mely 2 stranddal is rendelkezik. Ha jobban érdekel itt olvashatsz Porto Timoni strand Korfu -ról

korfu tengerpart

Agios Stefanos, Agios Georgios

Tovább haladva a sziget északnyugati csücske felé, még csodás tengerpartokat találhatunk, melyekhez kedves kis falvak tartoznak. Ide azért jár az ember, hogy a környék legszebb strandjait felfedezze.

Észak Korfu – Korfu látnivalói

Fedezd fel Korfu sziget északi részét Kassiopi-tól Peroulades-ig.

Autóbérlés Korfun

Egyszerűen bejárhatjuk Korfut bérautóval vagy robogóval. Autóbérlés Korfun talán egyszerűbb, hiszen a légkondis környezet a nagy melegben üdítő tud lenni, és a strand felszerelést, egyéb kiegészítőket is mindig magunkkal vihetjük. Csodálatos, felfedezetlen, beépítetlen tengerpartjaihoz busz nem visz el. Sokszor még kiépített út sem vezet le, ezért a parthoz közel leparkolva érdemes gyalog szerrel megközelíteni a hol homokos, hol sziklás partokat, mert kihagyhatatlan élményben lesz részünk Görögország egyik legszebb szigetén.

Korfu látnivalói

Szállások Korfun

Ki ne szeretne pont a tengerparton aludni? 2 hálószobás Paul Seafront Houseban reggeli közben a teraszon szinte lábadat mossa a víz. Saját parkolóval is rendelkező ház tökéletes választás családoknak és baráti társaságoknak is.

korfu szállásai

Villa Melitiben 4 hálószobás villában csak kisétálsz a kert végébe, és már ott is vagy a tengerparton.

apartman szállás korfuban

Választhatsz saját medencés apartman hotelt is, 50 méterre a tengerparttól. Chandris Apartman pont ilyen.

hotzelek korfun a tengerparton