Sidari Korfu sziget északi partjának legfelkapottabb görögországi üdülőhelye. A csodálatos homokos tengerpartjának és természeti szépségnek köszönhetően egyre vonzóbb célpont a magyar turisták körében Sidari Korfu látnivalói között.  Csíkos homokkő falai évezredek emlékét őrzik, és a sziklafalairól a naplemente nyújt örök élményt. A görög tavernák, kávézók és szórakozó helyek éjszaka is biztosítják a hangulatot Sidariban.

sidari korfu látnivalói

Szálláskeresés

Booking.com


A Canal d’ Amour, a Szerelmesek Csatornája is itt található. Egy legenda szerint, azok a szerelmes párok, akik áthaladtak a csatornán örök életükre együtt maradtak.

Szórakozás vagy pihenés vonz Görögországban? Sidari tökéletes nyaralóhely Korfun, számos hajókirándulás is innen indul, és a szigetet is könnyen bejárhatjuk.

Sidari tengerpartjai

Kétségkívül a leglátogatottabb a Canal d Amour, a legenda és a csodaszép mészkőképződmény miatt. A városi strand a Paralia beach viszont ugyanilyen népszerű.A hosszú homokos tengerpart napernyőkkel, napágyakkal, tengerparti bárokkal, éttermekkel, kávézókkal vár. A vízi sportok szerelmesei sem fognak unatkozni, többféle vizisportot is kipróbálhatsz.

Aqua Parkja is van Sidarinak, amihez egy hotel is tartozik. A hotel vendégei ingyenesen használhatják a park élmény eszközeit, de napijegyet is válthatsz, ha csak fun parkba szeretnél bemenni.

Sidari másik homokos tengerpartja a város szélén található. Ezt is érdemes felkeresni. Apotripiti Beach néven kereshetjük.

Autóbérlés Korfun – Sidari Korfu látnivalói

Érdemes autót is bérelni, hogy bejárhassuk Korfu szigetét, és könnyen eljuthassunk a közeli, kiépítetlen partszakaszokra, ahol a vízi élővilágot is élvezhetjük egy búvárszemüveg segítségével. Vízibiciklivel a sziklaszirteket a vízből is megcsodálhatjuk.

Korfu látnivalói

Szállás Korfun – Sidari Korfu látnivalói

Sidari szállásai között számos olyan található, aminek saját medencéje is van. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a családosok körében a Hotel Waterpark, ahol a medencék, csúszdapark is ingyenesen használható, játszótér és egyéb sportolási lehetőség is adott.

hotelek sidariban

A másik felkapott hotel a tengerparttól pár lépésre található, szintén játszóteres, apartman hotel Sidriban az Argilos.

A Takis Apartman szállás 100 méterre a parttól, saját medencével is rendelkezik. Önellátó apartmanok, igényesen felújítva, nagyon szép környezetben.

apartmanok sidariban