A legkedveltebb görög szigetek közül most 3-at emelnék ki. Santorinit, Krétát, Korfut. Fedezd fel a 3 szigetet, és járd be mindhármat, ha teheted.


Szálláskeresés

Booking.com


Santorini – legkedveltebb görög szigetek

Szantorinit már az ókorban is a legcsodálatosabbnak, Kallisztének nevezték és ezt a jelzőt a mai napig hordozhatja, hiszen a kis sziget eredete és szépsége egy csodás világot tár elénk. Az eredetileg kör alakú sziget egy hatalmas vulkánkitörés következtében kapta mostani formáját, és így alakult ki az a belső tengere, amit kalderának hívnak, hiszen a robbanás következtében a sziget belseje beszakadt és egy 400 méter mély tengert hagyott maga után. Így ma a szigetet 3 oldalról is 300 méter magas sziklaszirtek veszik körül. 

Santorinire látogatva a napszemüvegünket otthon ne hagyjuk, hiszen a vakító napfény erejét sokszorozzák a bámulatos kék tetejű fehér falú házak. Santorinin termesztett borok világhírűek, és látványosságokban is bővelkedik a kis sziget. Ezen kívül Santorinin minden egyes kis városka mást és mást kínál. Oia szűk utcáin bolyongva a napunkat a legromantikusabb naplementével zárhatjuk. Kamari strandján nemcsak napközben, de este is élvezhetjük a hosszú láva strandokat, a fürdőzést és a helyi éttermeket, tavernákat. Firában pedig megmászhatjuk a kikötőből a városba vezető 600 lépcsőfokot is.

Kréta – legkedveltebb görög szigetek

Görögország legnagyobb szigete Kréta, minden évben rengeteg látogatót vonz, hiszen a nyaralni vágyók mindent meg találnak Krétán. Látnivalót, szórakozást, gyönyörű vidéket, strandokat és ne felejtkezzünk el a kitűnő helyi borokról sem. A hagyományokat őrző Trapsanót is látogassuk meg ahol a tipikus görög kék kerámiák készülnek és híres turisztikai látványosság a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásai és Rethymno kastélya.
Kréta hangulatos halászfalvai és hegyi falvai, a hosszú homokos és kavicsos tengerpartok, a kristálytiszta kék víz, a görögök vendégszeretete, a kiváló ételek idilli nyaralóhellyé teszik, és annyi a látnivaló, hogy egy nyaralás sokszor nem is elég, mindig felfedezhetünk valami újat Krétán. A legideálisabb a kisebb falvak felkutatásához és a sziget könnyű bejárásához, ha autót bérelünk.

legkedveltebb görög szigetek

Autóbérlés Görögországban

Korfu – legkedveltebb görög szigetek

Korfu csodálatos zöld színével, és a türkizkék tenger kettősségével hívogatja a turistákat. A kavicsos tengerpartokat a fehér sziklák és a zöld erdők veszik körül. A sziget szívében a görögök vendégszeretete és a városok sokszínűsége várja az idelátogatókat, itt nyaralókat. Korfun a strandolás mellett, túrázhatunk is, és felfedezhetjük a látnivalókat.


Korfu város egyediségét a múlt és jelen kettősségének megfelelő kombinációja adja, hiszen a régi városba a modernkor ízlésesen lett bele csempészve. A sziget egyik legszebb homokos tengerpartját Agios Georgios-on találjuk, és szintén fürdőzésre legalkalmasabb területek a Kontokali és Saint Spyridone. Fedezd fel a szerelmesek csatornáját is a Canal D’Amort Sidarinál.

korfu tengerpart

Korfu látnivalói – legkedveltebb görög szigetek