A makarskai riviéra központja Makarska, ahol a nyüzsgő nappali és éjszakai élet jellemző. Nyári szezonban kissé zsúfolt, nem véletlenül, tengerpartja szuper, a közelben számos látnivaló található, és a Biokovo hegy lábánál fekszik. Nézzük meg Makarska látnivalói és fedezzük fel a környékbeli strandokat.

Makarska elhelyezkedésének köszönheti népszerűségét. 2 félsziget által határolt öbölben fekszik, a Biokovo hegy lábánál, ami remek kirándulási lehetőséget kínál.

szállások Makarskán


Szálláskeresés

Booking.com


Makarska óvárosa – Makarska látnivalói

Piaca, különleges mediterrán világa vonzóvá teszi a turisták számára. Építészeti és kulturális látnivalókat ne várjunk sokat, ahhoz érdemesebb Trogirba vagy Dubrovnikba, vagy sok más horvátországi városba látogatni. Makarskán viszont a mindennapi mediterrán életet élvezhetjük.

Malakológiai Múzeum – Makarska látnivalói

A ferences kolostor önmagában is érdemes ré, hogy ellátogassunk ide, viszont 1960-as években egy kis kagylómúzeumot is létrehoztak itt, ahol az Adria kagylói mellett más tengerekből származó kagylókat is megtekinthetünk. Aki még több múzeumi élményt szeretne, látogasson el a városi múzeumba is.

A sétány

Makarska sétánya nagyon szépen kiépített. A tenger felől nézve csodaszép látvány a Biokovo heggyel a háttérben. A sétányos kőházak előtt az éttermek, kávézók sorakoznak, pálmafás autóúttal és járdával szegélyezve. Itt található a kikötő is, ahol a környékre induló sétahajók is kikötnek, luxus yachtokkal egyetemben. A sétány keleti végétől egy nagy sétát tehetünk az Osejava Parkerdőben, a nyugati résztől pedig a Szent Péter félszigeten.

apartman szállások makarskán

Szent Márk Székesegyház – Makarska látnivalói

A 18.században épített katedrális valójában nem nagy. Eredetileg volt neki 2 oldalhajója is, de azt az évek alatt nem sikerült renoválni, így elbontották. A templom a fő téren áll, és lépcsősorokon juthatunk el hozzá, amitől nagyobbnak tűnik, a látványt pedig fokozza, hogy a háttérben a Biokovo hegy tornyosul.

makarska látnivalói szállásokkal

Szent Péter félsziget – Makarska látnivalói

A Szent Péter félsziget nyúlik be Makarska közepén, létrehozva ezzel a 2 öblös részt Makarskán, aminek az egyik oldalán a kikötő és a sétány, a másik, felén a strand foglal helyet. A Szent Péter félszigetre nyugodtan rászánhatunk pár órát ha kedvünk tartja sétálni. A dombos, parkos, fás szigeten árnyékunk is van így napközben is bátran elindulhatunk, nem tart órákig körbe járni a szigetet, viszont számos szép kilátópontot találhatunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a tenger felé, vagy épp Makarska irányába.

A sétát érdemes a kikötő felől indítani, ahogy elhaladunk a az Aparthotel Miramare előtt és elhagyunk még néhány épületet, máris a sétányon találjuk magunkat, ezt a szerelmesek ösvényének is nevezik. Egyes részén lánckerítéssel, ahol a szerelmesek a lakatjaikat helyezhetik el. A félsziget keleti csücskéhez érve Szent Péter szobrát láthatjuk, ahogy Makarska felé néz, őrzi a várost, a mennyország kulcsával a kezében.

Tovább haladva a sziget középső része felé a Szent Péter templom áll, amit a velenceiek barokk stílusban építettek újjá a 17. században. A szigeten ahogy tovább haladunk még egy kis világító tornyot találhatunk, és végül egy beach bar-t mielőtt a félsziget másik végén a strandot elérnénk. A beach bárból tökéletes a naplemente, de akár a strandról is élvezheted, csak ott lehet kicsit zsúfoltabb.

makarska félsziget

Autóbérlés Horvátországban – Makarska látnivalói

Makarska piaca

Tulajdonképpen a Szent Péter félsziget a Makarskai piac tértől nyúlik a tengerbe. A piac hatalmas, és nagyon finom helyi finomságokat, friss gyümölcsöt szerezhetünk itt be. A gyerekeknek játszótér is van itt a piac mellett.

Biokovo-hegy

Az ADria partján 36km hosszan húzódó Biokovó-hegység Dslmácia legnagyobb, Horvátország 3. legnagyobb hegysége. Kétségkívül Makarskát emeli a ranglétrén a Biokovó közelsége. A hegységben kisebb sétát terhetünk, de nagy, felkészült túrákra is lehetőségünk van. Ráadásul a legújabb különlegessége, a Biokovo Skywalk, ahol a 1200méter magasan a sziklafalból kinyúló üveglapon sétálhatunk a “levegőbe”. Ha tervezed, hogy ide eljuss foglalj helyet online.

Tudj meg többet a Biokovo-hegységről

makarska szállásai

Makarska strand

A Gradska Plaza, a városi strand 1,5 km hosszan terül el. Fehér kavicsos, így érdemes vizi cipőt használni. Mediterrán fenyvessel szegélyezett, találsz árnyékot, de bérelhetsz napernyőt is. A part mentén végig üzletek, éttermek, kávézók érik egymást, így éhes-szomjas sem maradsz. Csodás a kontraszt, a kék víz, fehér kavicsos part, zöldellő rész, majd a kopár Biokovó hegycsúcs.

Zsúfolt tengerpart, de rengeteg lehőséget rejt. Bérelhető vízi bicikli vagy Sup is, és tusolási lehetőség is van a parton.

Makarska strandjai

makarska tengerpartja