Az Adria partján húzódó Biokovo, Dalmácia legnagyobb hegysége, míg Horvátország 3. legnagyobb hegysége. Növény és állatvilágának, természeti szépségének köszönhetően köszönhetően 1981-ben Natúrparkká nyilvánították, majd 1998-ben létrehozták a Biokovó Nemzeti Parkot. Makarska is a Biokovó hegységnek köszönheti népszerűségét. A csodás tengerparti élményt fokozza a háttérben tornyosuló hegység.


Szálláskeresés

Booking.com


A Biokovó fantasztikus , gleccserekkel, víznyelőkkel, barlangokkal tarkított, és a legmagasabb csúcsán akár nyáron is havat találhatunk. Legmagasabb pontja az 1762 méter magas Sveti Jure, ahonnan fantasztikus a kilátás, de készüljünk a 4fokos nyári hőmérsékletre is. Autóval is felmehetünk ide, de a nyári szezonban ez nem ajánlott, mert parkolója kicsi, 4-5 autó fér csak el. Érdemesebb egy lentebbi pihenő pontot választani.

A Biokovó kitűnő túrázási lehetőségeket biztosít számunkra, de ha útnak indulunk, rendes felszerelés nem árt. A leghívogatóbb csúcsok 4 órányi túrázásra vannak, a sok sétáért cserébe viszont útközben a kilátás kárpótól minket.

biokovo hegység

Biokovo növény és állatvilága

Növényvilága is fantasztikus, nem véletlen, hiszen a mediterrán fajoktól az alpesiig minden megtalálható itt a hegység különböző szintjeit nézve. Köszönhető ez a különleges klímájának, ami hol mediterrán, hol kontinentális.

Állatvilága is változatos, farkasok , rókák és vaddisznók lakhelye, és zergét illetve muflont is telepítettek ide. Védett fajok, mint a sas vagy a sólyom is fészkel a hegységben.

Autóbérlés Horvátországban – Biokovo hegység

Biokovo Skywalk

A Biokovó skywalk 1228 méter magasan található. Parkolóval, mellékhelységekkel rendelkező hely, amit a Biokovo útról érhetünk el. A Biokovó úton tovább haladva juthatunk el a Sveti Jure (Szt.György) csúcsra. Érdemes is a 2 kirándulást össze kötni, mert a skywalkon alig 10 percet tartózkodhatunk csak. A belépőjegy az egész Nemzeti Parkra érvényes. Viszont a Skywalkra csakis online kapható. Választhatsz szervezett túrát is. Ezt főként akkor érdemes, ha nincs autód, vagy nem szeretsz szerpentines hegyi utakon vezetni. Egy kis vezetési rutin itt nem árt.

Félkörívben, a szikla szélén, egy üveglapon sétálhatunk végig, miközben alattunk a mélység. Tehát tériszonyosoknak egyáltalán nem ajánlott. A kilátás fantasztikus, a tengerre, a környező szigetekre, vagy ha az idő tiszta, akár Olaszországig is elláthatunk. A Skywalk padlója teljes egészében üvegből készült.

Nyitva tartás időjárás függő, és a téli hónapokban zárva tart. Érdemes előre tervezni, mert a parkba, minden órában 20 autót engednek belépni. A Biokovo Skywalk parkolója a bejárattól 13km-re található, ami ezen a terepen kb. 30perces autóút. Jegyet itt foglalhatsz.

biokovo skywalk horvátország

képek forrása

Szállások a Biokovonál

A Biokovo hegységben nagyon jó kis szállásokat találhatsz. A Villa Melody csodaszép helyen található, a tengerpart is csak pár km, autóval pikk pakk ott vagy, de a 3 hálószobás házhoz tartozik medence is.

biokovo szállás

Ezt a szállást nézzétek, a Villa Hills-ben több szoba is foglalható, van a gyerekeknek játszó rész, medencék.

biokovo szállásai