Makarska látnivalói, a Biokovó hegy közelsége mellett Makarska tengerpartjai sem törpülnek el. Az Adria partján fekvő horvát város tengerpartját és a környékbeli tengerpartokat fogjuk most számba venni. Ha autóval érkeztél, akkor könnyebb dolgod lesz, vagy akár bérelhetsz is autót lejjebb, ha szeretnéd felfedezni Makarska környékét.


Szálláskeresés

Booking.com


Grandska Plaza – Makarska tengerpartjai

A városi strand a Grandska Plaza a legnépszerűbb Makarskán nyaralók, vagy átutazók között. A széles, 1,5km hosszú kavicsos part festői környezetben a Biokovó hegy lábánál fekszik, mediterrán fenyőkkel szegélyezve. Az árnyékot legalább van ami biztosítsa, napernyő bérlésre is van lehetőség azonban. A vízben gyerekeknek ugrálóvárat is szoktak felállítani, lehet bérelni vízi biciklit. Kisgyerekesek is nyugodtan letelepedhetnek itt, mert a víz lassan mélyül, de érdemes vízi cipőt használni. A part mentén bárok éttermek sorakoznak, de lévén, hogy a belváros szélén van akár a szupermarketbe is beugorhatunk.

A parton szállást is foglalhatsz, például a Luxury Rooms Villa Jadranka -ban, vagy a Hotel Park Makarskában.

makarsak szállás tengerparti

Nugal strand – Makarska tengerpartjai

Az Osejava Parkerdőn áthaladva, kb fél órás sétával érhetjük el Makarska legszebb partját. A sziklafal tövében elhelyezkedő strand nem zsúfolt, valószínüleg az elhelyezkedése miatt. Illetve a part egyik része nudista, a másik fele rendes. Nem kiépített így ételt, italt vigyünk magunkkal.

nugal tengerpart

Fent a parkerdőben hangulatos Holiday Home Nugal Makarska apartman szállást is kibérelheted. Hihetetlen környezetben.

Tucepi strand – Makarska tengerpartjai

Makarskától délre található Tucepi, aminek strandja legalább annyira kedvelt mint a makarskai városi strand. A kavicsos parton érdemes vízi cipőt hordani. tucepi strandján vannak éttermek, bárok, és sportolási lehetőségek is.

tucepi tengerpart

Autóbérlés Horvátországban – Makarska tengerpartjai

Punta Rata tengerpart – Makarska tengerpartjai

Brela település strandját a Punta Rata tengerpartot többször választották már be Európa legszebb strandjai közé. Köszönheti ezt a népszerűséget a part közelében található nagy sziklatömbnek, amin mediterrán fenyő nő. A sziklát estére alulról meg is világítják, és mivel közel van, napközben körbe is úszható. Breal 18km-re északnyugatra fekszik Makarskától.

punta rata beach

Tegye fel a kezét, aki szeretne itt megszállni a Bluesun Hotel Marinában. Foglalj időben, hogy az akciós szállás ajánlatokról se maradj le. Fizetni, csak a helyszínen kell, és nincs foglalási díj sem. Ezt nézd micsoda szép környezetben felszik a hotel, közel a parthoz.

bluesun hotel brela szállás

Podrace strand

A Punta Rata strandtól fél kilométerre fekszik a Podrace tengerpart, ami nem kiépített. Egy sziklafal tövében található, ugyan lépcsőn jutunk le ide, de se bár, se étterem nem található itt. Ha kicsit nyugodtabb fürdőzésre vágysz, gyere ide.

makarska tengerpartjai

képek forrása