Riva del Garda egy gyönyörű város az északi partján található a Garda-tónak, mely a természeti szépségével és lenyűgöző látnivalóival vonzza a látogatókat. Itt is van bőven mit megnézni, fedezd fel Riva del Garda látnivalói sokaságát.


Szálláskeresés

Booking.com


Az egyik legismertebb helyszín a Rocca di Riva, egy középkori erődítmény a város központjában. Ez a lenyűgöző épület a tóra és a környező hegyekre nyújt fantasztikus kilátást. A Rocca di Riva ma múzeumként működik, ahol megismerhetjük a város történelmét és élvezhetjük a művészeti és kulturális kiállításokat.

A városközpont szűk utcákkal és hangulatos teraszokkal rendelkezik, ahol vásárolhatunk helyi termékeket és élvezhetjük az olasz kávézók és éttermek kínálatát. Érdemes meglátogatni a Piazza III Novembre teret, amely a város főtere, és gyönyörű kilátást nyújt a tóra.

riva del garda látnivalói

Venetian Bastion – Riva del Garda látnivalói

Riva del Garda városában található a Venetian Bastion, amely a város egyik történelmi látnivalója. Ez az építmény a középkorban épült és eredetileg védelmi célokat szolgált a város számára.

A Venetian Bastion egy erődítmény, amely a város falainak részeként épült a 16. században. Az erődítmény a történelem során számos módosításon és felújításon esett át, de megőrizte eredeti jellegét és történelmi értékét.

Ma a Venetian Bastion egy népszerű látványosság Riva del Garda-ban. Az építményet szépen felújították és megőrizték az eredeti jellegzetességeit. A falakon sétálva és az óváros felé nézve fantasztikus kilátás nyílik a Garda-tóra és a környező hegyekre.

Az erődítmény területén található kilátópontok lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy még jobban megcsodálhassák a tájat és a tóra nyúló panorámát. Ez egy kiváló helyszín a fényképezésre és a lenyűgöző kilátás élvezetére.

riva felvono lift garda tó

Bastion Scenic Lift – Riva del Garda látnivalói

A Bastione Scenic Lift egy modern és kényelmes panorámalift, amely a város központjában található Rocca di Riva erődítményéhez vezet.

A lift felviszi a Rocca di Riva hegyére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájra és a Garda-tóra. A felvonó utazása rövid, de lenyűgöző élményt nyújt, mivel együtt élvezhetjük a hegyi levegőt és a gyönyörű kilátást.

Miután megérkeztünk a Rocca di Riva tetejére, felfedezhetjük az erődítményt és annak múzeumát. A múzeumban izgalmas kiállításokkal találkozhatunk,Riva del Garda történelméről és kulturális örökségéről.

A felvonó ára 2023-ban:

  • Egy irány – 4,00 €
  • Oda-vissza – 7,00 €
  • Gyerekek 120cm alatt ingyenesen utazhatnak

Autóbérlés Olaszországban – Riva del Garda látnivalói

Varone vízesés – Riva del Garda látnivalói

Riva del Garda városában található egy csodálatos természeti látványosság, a Varone-vízesés. Ez a vízesés a várostól néhány kilométerre, a Varone-patakban található.

A Varone-vízesés lenyűgöző látványt nyújt, ahogy a patak a sziklafalak között kanyargik és zuhan lefelé. A víz ereje és a sziklafalak szépsége együtt alkotnak egy lenyűgöző természeti jelenséget.

A vízeséshez vezető út egy sziklafolyosón vezet keresztül, ahol a látogatók a vízesés közelében sétálhatnak. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy közelről megcsodálják a zuhanó vizet és megtapasztalják annak erejét.

A Varone-vízesés területén található egy park és egy látogatóközpont is, ahol több információt kaphatunk a vízesésről és a környező természeti kincsekről. A látogatók számára elérhetőek tanösvények és kilátópontok is, amelyek további lehetőséget nyújtanak a környező táj élvezetére. Itt találsz több infót az árakról.

verano vzesés

Ha szeretnénk kikapcsolódni a tóparton, a városban található több strand is lehetőséget kínál a napozásra és a fürdőzésre. A látogatók hajókirándulásokra is mehetnek a Garda-tavon, hogy felfedezzék a környező városokat és látnivalókat.

A sportkedvelők számára Riva del Garda egy népszerű úti cél a szörfözés és a vitorlázás terén. A város szélállomásáról ismert, amely kiváló szélviszonyokat kínál a vízi sportok kedvelőinek.

Riva del Garda környékén számos túraútvonal található, amelyek lehetőséget adnak a hegyek felfedezésére és a lenyűgöző kilátások élvezetére. A Monte Brione és a Monte Baldo hegyek közül néhány népszerű túraútvonal indul.

Riva del Garda szállásai

Riva del Garda városában számos szálláslehetőség áll rendelkezésre a látogatók számára, amelyek megfelelnek különböző igényeknek és költségvetésnek. Az alábbiakban néhány példa található a Riva del Garda szállás lehetőségeire. A hotelek beépülve a városképbe, régi polgári otthonok átalakításával jöttek létre. Közvetlenül a parton található a Hotel Europa, tető terasszal, medencével, és minden féle extrával.

riva del garda szállásai

A családi panziók és népszerűek, és olcsóbbak. Ilyen például a Antiche Mura, vagy az Albergo Garni Villa.