Az Alpok és Pó-síkság között terül el a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava. A fantasztikus mediterrán klímának köszönhetően Észak Olaszország legkedveltebb nyaralóhelye. A tó körül fekvő szebbnél szebb, hangulatos olasz kisvárosok számos programmal várják a nyaralni vágyókat. A Garda-tó látnivalói vonzzák a turistákat.

A Garda-tó és környéke a strandolási lehetőségek mellett, és a pihentető, relaxáló nyaraláson kívül számos egyéb programot is kínál. Kirándulhatunk a festői Alpokban, biciklizhetünk a tóparton, de a különböző vízi sportokat se hagyjuk ki.

garda-tó látnivalói

Garda tó szállás – közel 2500 szálláshely olcsón


Szálláskeresés

Booking.com


Garda-tó látnivalói

Festői szépségű helyről van itt szó. A Garda-tó vidék a hatalmas hegycsúcsok alatt, apró kikötőivel, olasz városaival lehengerlő, nem is beszélve a gasztronómiai élvezetekről. Igazán finom olasz fogásokat kóstolhatsz meg, olasz borokat és desszerteket.

Olaszország nyaralás, látnivalók

Családosok számára is ideális, és nem kell leautózni a tengerpartig, hogy élvezhessük a mediterrán klímát.

A Garda-tó déli része kedvez a strandolás szerelmeseinek és a kisgyerekeseknek, itt a víz hőmérséklete is melegebb nyáron, míg az északi rész, a hegyekből érkező szélnek köszönhetően a szörfösök paradicsomává varázsolja ezt a vidéket.

Garda tó mentén számos strandot találhatunk. Legtöbbjük kavicsos és ingyenes. E mellett varosi strandokat, vizi parkokat is kipróbálhatunk. Ilyen például a Gardaqua, ahol fedett és szabad téri medencét, spa részeket próbálhatunk ki. Hasonlóan kedvelt strand Waterland Le Ninfee, ahol csúszdák, medencék várják a kisebbeket-nagyobbakat.

A Garda-tó partján számos gyönyörű város és falu található, amelyek mindegyike sajátos jellegzetességekkel rendelkezik.

Sirmione – Garda-tó látnivalói

Az északi parton található Sirmione a Garda-tó egyik leglátványosabb városa. A várost középkori falak és romos várfalak övezik, és a központjában található Scaligeri-vár az egyik legjobb hely a város megtekintésére.

Desenzano del Garda – Garda-tó látnivalói

Ez a város a Garda-tó déli partján található, és a tó egyik legnagyobb és legélénkebb városa. Az óváros szívében számos üzlet, étterem és bár található.

Bardolino – Garda-tó látnivalói

Az északi parton található Bardolino a Garda-tó leghíresebb városai közé tartozik, amely híres borairól és a történelmi óvárosáról is.

Peschiera del Garda

Ez a város a Garda-tó déli részén, a Pó-síkság felé eső részen található. A várost egy középkori várfal övezi, és a városközpontban számos étterem, bár és üzlet található.

Limone sul Garda

Az északi parton található Limone sul Garda a Garda-tó egyik legromantikusabb városa. A város középkori utcái és az olasz riviéra hangulata a város jellemzője.

Riva del Garda – Garda-tó látnivalói

Az északi parton található Riva del Garda a Garda-tó legészakibb városa, ahol a hegyek és a tó találkoznak. A város központja pezsgő, és számos étterem, bár és üzlet található a történelmi óvárosban.

Malcesine – Garda-tó látnivalói

Az északi parton található Malcesine egy gyönyörű város, amely a Monte Baldo lábánál helyezkedik el. A várostól nem messze található a középkori Scaligeri-vár, és a városközpontban számos étterem, üzlet és bár található.

Ezek csak néhány a Garda-tó partján található városok közül, de a tó környékén még számos más szép város és falu is található, amelyek mind érdemesek arra, hogy felfedezd őket.

Garda-tó élményparkok

Élménygazdag programot kínálnak még a különböző élményparkok is.

  • Canevaworld MovieLand Park 
  • Canewaworld vízipark 
  • Gardaland 
  • Gardaland See Life akvárium
  • Centro Tutela Parco Natura Viva-Safari Park
gardaland-nyaralas-jegyek

 

A Garda tó körüli sétautak, kiránduló ösvények, vízesés, természeti látnivalók is várnak. Egyéb látványosságok, múzeumok, kastélyok, várak tökéletes programokat biztosítanak a nyaralóknak. Nem beszélve a felvonóról, ami minden nap üzemel.

A közeli városokba is érdemes ellátogatni, mint pl. Veronába.

Autóbérlés a Garda-tónál

képek forrása