Perissa egy gyönyörű, homokos stranddal rendelkező üdülőhely Santorini szigetén. Az itt található látnivalók és programlehetőségek garantáltan kellemes időtöltést biztosítanak mindenki számára, aki ellátogat ide. Perissa és Kamari látnivalói főként a környezetnek, a grögös hangulatnak köszönhetőek.


Szálláskeresés

Booking.com


Perissa és Kamari látnivalói

Az egyik legismertebb és legkedveltebb látnivaló Perissában a homokos strand. A tenger kristálytiszta, a strand pedig kényelmes napozóágyakkal és napernyőkkel rendelkezik, így tökéletes hely a napozáshoz és a pihenéshez illetve a vízi sportokhoz, például a búvárkodás, a vízisí és a szörf. A strand mentén rengeteg bár és étterem található, ahol különféle italokat és ételeket lehet kóstolni.

Az antik Thira egy régészeti helyszín, amely Perissától egy kis távolságra található a hegy tetején. Ez egy régi görög város, amelynek romjait meg lehet tekinteni, templomait, szNházait, melyek az ásatások során kerültek elő. A helyszín történelmi és kulturális jelentőséggel bír, ezért azoknak ajánlott, akik szeretnének többet megtudni a görög történelemről.

kamari tengerpart szállások

A Perissa fölötti hegyen található Profitis Ilias kolostor a 18. században épült, és gyönyörű kilátással rendelkezik a környező tájra. Bejárhatjuk és megismerhetjük a kolostort és a hely történetét. Ez egy békés hely, ahol a látogatók csendes környezetben tölthetik el az időt és élvezhetik a kilátást.

A Megalochori falu Perissától csak egy rövid autóútra található, és hagyományos kék és fehér házaival vonzza a turistákat. A faluban a hagyományos szélmalmokat és kápolnákat is felfedezhetünk. Ez egy jó lehetőség arra, hogy közelebbről megismerkedjünk a görög kultúrával és hagyományokkal.

Autóbérlés Santorini – Perissa és Kamari látnivalói

Ha szeretnéd megkóstolni a sziget híres borait, akkor érdemes ellátogatni a Santorini Winery-hez. A borászatot a 19. században alapították, és ma is nagyon népszerű a turisták körében. A borászatban megtekinthető a borászati folyamatot, részt vehetünk egy borászati túrán és megkóstolhatjuk a legjobb borokat.

Perissa és Kamari látnivalói

Kamari egyik legismertebb vonzereje a homokos tengerpart, amely hosszan elnyúlik a város mentén. A strand kiváló lehetőséget nyújt a napozásra, a pihenésre és a vízi sportokra, például a búvárkodásra, a vízisízésre és a szörfözésre. Az éjszakai élet Kamari-ban is vibráló, így a város ideális azok számára, akik egy jó időt szeretnének eltölteni a szabadban.

Kamari szállásai között is nagyon autentikus helyeket találhatsz, akár a tengerparton. Nézd meg a Nostos Beach apartman szállásait.

kamari tengerparti szállásai