Fíra Görögország közkedvelt szigetének Santorininek legnagyobb városa. Fira Santorini legkedveltebb nyaralóövezete, turisztikai központja. Bámulatos a sziklafalra épült város. Ahogy hajóval megérkezel a szigetre, a kikötőből 600 lépcsőfok vezet fel Firába. Ha kalandvágyó vagy, akár meg is mászhatod ezt a 600 lépcsőfokot, vagy a legkényelmesebb megoldást választva ülj be a felvonóba. Fira látnivalói, az igazi hangulat azonban a csacsi taxival indul. Igazi jelenség, hagyomány, amit a helyiek őriznek is – a turisták legnagyobb örömére- hogy szamárháton juthatsz fel a városba. Bár az állatvédelem miatt azért érdemes átgondolni.

fira látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Kábel vasút – Cable car – Fira látnivalói

Thera kábelvasút, más néven a Santorini Cable Car, az egyik legnépszerűbb turisztikai attrakció Thera szigetén. A vasút az Új kikötőtől indul, és felviszi az utasokat Fira városába, amely a sziget fővárosa. A kábelvasút az 1970-es években épült, és azóta számos fejlesztésen és javításon esett át.

Az utazás során csodálatos kilátást nyújt a tengerre és a szigetre, amely elképesztő látványt nyújt a látogatóknak. A kábelvasút útvonala 220 méter hosszú, és 36 kabinból áll, amelyek mindegyike 6-8 személyt szállíthat. Az utazás időtartama körülbelül 3 perc, és az árak általában elfogadhatóak.

A kábelvasút használata egy nagyon egyszerű és kényelmes módja annak, hogy eljussunk Fira városába, különösen akkor, ha nem akarunk a sok lépcsőn felmászni. A vasút használata biztonságos és megbízható, és a látogatók számára könnyen elérhető.

Jegyár 2023-ban 6 € felnőtteknek és 3€ gyerekeknek

fira santorini

Caldera – Fira látnivalói

Santorini legismertebb természeti jelensége a Caldera, amely a tengerszint felett magasodó meredek sziklafal. A Caldera az egykori vulkán kráteréből keletkezett, és páratlan kilátást nyújt a tengerre és a szigetre. A Caldera felett sétálni a legjobb módja annak, hogy élvezze a panorámát, de a legtöbb látogató kiválasztja a hajós túrákat is, hogy közelről megcsodálják a sziklafalat és a vulkán szigetét.

szantorini látnivalók fira

Three Bell – Fira látnivalói

Felérve Fira főteréhez a hangulat csak fokozódik, az igazi görög atmoszférának köszönhetően. Bár nyáron Fira a turistáktól hemzseg, mégis bájos, és igazán egyedi görög nyaralást tartogat számodra.

A fehérre meszelt, vulkanikus kőzetből épült házai között a velencei hatás is megfigyelhető, melyet a keresztények honosítottak meg még a középkorban. A velencei hatás egész Santorini szigetet körbelengi. Fira lapos tetős, vagy kék kupolás házai egyediségüket a kékre meszelt ajtóknak, ablakkereteknek köszönhetik.

A három harangtorony a város egyik legismertebb látványossága. A torony magasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a szigetre.

Archeológia Múzeum

Fira Archeológiai Múzeuma a sziget legfontosabb múzeuma, amely bemutatja Santorini gazdag történelmét. A múzeum hatalmas gyűjteménye számos korszakot ölel fel, beleértve a bronzkort, a római kort és a keresztény időket is. A legfontosabb kiállítási tárgyak között szerepelnek az antik szobrok, a vázák, a freskók és a római mozaikok.

Fira Katedrális

A Fira katedrális egy csodálatos építészeti alkotás, amely a sziget egyik legjobb példája a hagyományos görög ortodox templomok között. Az épület impozáns külsejével és csodálatos belső terével kápráztatja el a látogatókat. A templom környezete is gyönyörű, hiszen a Caldera sziklafala mögött található, így fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és a szigetre.

Megaro Gyzi – Fira látnivalói

A Megaro Gyzi egy régi szigeteki ház, amelyet a Gyzi család épített az 1700-as években. Az épület ma múzeumként üzemel, és különböző kiállításokat tartanak itt.

fira szállásdok

Fira számos tavernát, éttermet, jobbnál jobb szállodát, apartmant rejt, nem beszélve a rengeteg szuveníres boltról, apró kávézókról. A macskaköves utcákon sétálva megfigyelhető, hogy minden ház ablaka a csodálatos tenger felé néz. Nem meglepő, hogy egyik üzletből lépcsőn át megközelíthetjük a másik üzletet, és miközben azt hisszük a pincébe költözött üzlethelyiségben járunk, a túloldalon ismét a tenger látványa fogad. Hiszen házai teraszokra épültek, így a panoráma szinte mindenhonnan garantált.

Szantorini Autóbérlés – Fira látnivalói

Hallottál már a híres Szantorini naplementéről? Firából, és főként a tőle 10 km-re található Oiából csodálatos élményben lesz részed. Tökéletes helyszín romantikus nyaraláshoz, aktív kikapcsolódáshoz, pihenéshez.

Fira szállásai

Fira több, mint 300 szálláshellyel várja a turistákat. Mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelőt.

Az Altana Heritage Suit autentikus környezetet varázsol köréd, miközben a privát medencéből élvezheted a kilátást a városra és a tengerre. Ezt nézd.

fira szállásai

A Phoenix apartmanjai között is válogathatsz. Kellemes környezet, medence, bár, és a hangulat este is tökéletes.

fira szállásai