Kefalónia sziget egyik legkedveltebb kisvárosa Assos.  A csodaszép Myrtos öböltől nem messze található egykor kis halászfalu ma nagy hírnévnek örvend a kefalóniai turisták körében. Assos látnivalói kihagyhatatlanok, na persze ne a rengeteg templom, vagy múzeum járjon a fejedben, Assost a kinézete, a környezete teszi vonzóvá.


Szálláskeresés

Booking.com


Assos látnivalói

Assos falucska festői, sokat fényképezett település, köszönhetően annak, hogy egy keskeny földnyelvre épült. Velencei stílusú házai, hangulatos utcácskái, ahol a házakra felfutó virágoktól még színesebb kép tárul elénk egyszerűen vonzóvá teszik Assost. A helyi tavernák, pubok, éttermek helyi különlegességekkel és frissítővel várják a nyaralókat, mindemellett apró strandján pihenhetsz, napozhatsz, de hajót bérelve akár az eldugott kis öblök bármelyikét felfedezheted. Assosnak 2 strandja van, egy nagyobb, ahol napernyőt is bérelhetsz, és egy kisebb, ahol bár erre nincs lehetőség, cserébe kevésbé zsúfolt.

kefalonia szállásai látnivalói

Assos éjszakai élete merőben eltér a nagyobb üdülővárosokétól. Itt az éjszakai életet egy finom vacsora, egy pohár bor, beszélgetés egy kiülős étteremben, séta a parton jellemzi. Ami tökéletes, ha igazi relaxációs pihenésre vágysz. Ha jobban vonzanak a zsúfolt pubok, karaoke bárok, táncos helyek, akkor Assos helyett Kefalonia más településein keress szállást.

Autóbérlés Kefalónián – Assos látnivalói

Érdemes bérautóval érkezni a faluba- bár buszos túrára is van lehetőség- mivel a város kicsit eldugott, vadregényes helyen található.

Assos környéke – Assos látnivalói

Assos vár

Assossal szemközti félszigeten, amit szintén Assosnak neveznek, fél órás sétával eljuthatunk a 16. századi velencei erődhöz. Jelenleg, csak a külső fal maradványai és egy kapu, illetve egy belső kápolnát találunk itt, valójában régen, egy hatalmas erőd rendszert építettek a hegyre, melynek tökéletes volt az elhelyezkedése stratégiai szempontból. Gyalogszerrel nagyjából 20-30 perc sétára kell számítani Assostól.

Myrtos Beach

Görögország egyik legszebb, a szigeten pedig legszebbként emlegetett tengerpart is a közelben található. A myrtos tengerpart éppen ezért zsúfolt, de érdemes ide ellátogatni, mert páratlan a látvány.

Nem csupán a tenger felé élvezhetjük a kilátást, a város felé tekintve is érdemes egy két emlékképet rögzíteni, mert a látvány felejthetetlen. A türkizkék víz, a fehérnek tűnő parttal nagyon vonzó.

Kefalónia festői települését Assost körülvevő természet, a dombok, fenyők, öblök különlegessé teszik ezt a kicsi települést.

myrtos kefalonia

Szállások Assosban – Assos látnivalói

Assos elsősorban nem a megszálló turistákra van kiélezve, inkább az 1 napos turizmus jellemző rá, ahol fürdesz, fotózkodsz, eszel, hajóra szállsz…de aki igazán békés, nyugodt estéket szeretne magának, napközben figyelve a helyi élet lassú tempóját az mindenképpen nézze meg Assos szállásait.

Igazán különleges szállások között válogathatsz ha a Braunis Villák -Assos szállás között nézelődsz, a kilátás fantasztikus, közel a part, de minden villához tartozik saját medence is.

Assos szállás

Ugyanilyen pazar assosi szállást kínál az Assos View nevű villa rendszer. 3 medencés, önálló ház, terasszal, nappalival, több hálóval. Családoknak, baráti társaságoknak is tökéletes.

assos villa szállásai

A Linardos apartman szállások mindössze 15 méterre találhatóak Assos strandtól.

assos apartman szállások kefalonia

Kefalónia látnivalói