Kefalónia a Jón szigetcsoport legnagyobbika. Kefalónia sziget különlegessége, hogy mai napig mentes a túlzásba vitt tömegturizmustól, de nem kell aggódnod, Kefalonia szállásokat biztosan fogsz találni. Nyüzsgő, de nem túlzsúfolt városai mellett, a nyugalmas, békés, csendes kis falvai közül is válogathatnak a turisták. Kefalónia látnivalói között találsz történelmi és természeti látnivalókat is egyaránt.

A nyugalom szigete jelzővel illetett sziget bájos városai, lenyűgöző, vadregényes tengerpartjai és öblei mellett hegyvidéki domborzatával is hódít. Legmagasabb csúcsa 1628 méter magas Ainos, ami Nemzeti Park is egyben. Az őshonos fekete fenyőknek köszönhetően sötétzöld színben pompázik a hegy, ahol helyenként akár vadlovakat is láthatsz.


Szálláskeresés

Booking.com


A sziget különlegessége még, hogy lankáin sok-sok szőlőültetvény kapott helyet, melynek köszönhetően borászata is kiemelkedő, helyi különlegesség a Robola nevű bor. Borászat mellett az olíva olaja is híres, számos olajfa ültetvénye miatt. Történelmi és természeti látnivalói mellett a szigetet nyugalma miatt keresik fel a turisták. A szállodaipar és a charter járatok korlátozása teszi lehetővé, hogy nem hemzsegnek a turisták. A nyugalom megőrzése érdekében éjféli csend rendeletet is bevezettek legtöbb helyen, így a bárok, szórakozóhelyek ilyenkor bezárnak.

kefalónia látnivalói

Kefalónia városai – Kefalonia látnivalói

Argostoli – Kefalónia látnivalói

Kefalónia fővárosa és egyben legnagyobb városa Argostoli. Kikötője óceánjáró hajók fogadására is alkalmas, de legtöbbször Zakynthosi hajótúrákra fizetnek be itt a turisták. A várost az 1953-as nagy földrengés egészen lerombolta, azóta újjá épült, és szerencsére a velencei építészet nyomi megmaradtak helyenként. Van régi könyvtára, világítótorony, de különösebbképpen nem rendelkezik nagy múltú történelmi óvárossal. Pezsgő éjszakai élet viszont jellemzi Argostolit, és remek kiinduló pont ha helyi tömegközlekedéssel jutnál el a sziget más pontjaira. Argostoliból Skala felé haladó főút mentén a Szent György várba érdemes ellátogatni, csak nézz utána, hogy nyitva van e abban az időpontban, amikor mennél.

argostoli kefalonia

Fiskardo – Kefalónia látnivalói

Az egyik leghangulatosabb halászfalu Kefalonia szigetén Fiskardo. A kikötőváros közkedvelt csodaszép környezete miatt. Hangulatos a hegyvonulatok, és a kék tenger határolják. Mindezt tetézi, hogy a nagy földrengés alig okozott károkat itt, úgyhogy a velencei kikötőváros nevet is méltán viseli, görög településé létére. Kastélyok, nagy, díszes polgári házak, nagy erkéllyel jellemzik, mindez pasztell színben, vörös cseréptetőkkel. Természetesen a leanderek és az egyéb mediterrán virág halmaz még szebbé teszi a környezetet.

fiskardo kefalonia látnivaloi

Assos – Kefalónia látnivalói

A sziget legbájosabb települése Assos. Sziklák mentén, fenyőkkel és citrusfákkal borTott környezetben fekvő festői kisfalu. A sárga és narancssárga házai, az égszmkék tenger és a mögötte tornyosuló hegyvonulat miatt is nem vsoda, hoyg a turisták nagyon szeretik. Nagyon nyugodt kis falu, az üdülőturizmus végképp elkerüli a kis helyet, de azért ne aggódj, ha itt szeretnél megszálli, vagy egy éjszakát eltöltenél Assosnál, akkor az Assos apartman szállások között tudsz válogatni. Kefalónia legismertebb tengerpartja a Myrtos beach is a közelben található.

assos kefalonia látnivalói

Lixouri – Kefalónia látnivalói

Argostoli tükörképe, pont vele szemben helyezkedik el a Paliki félszigeten. A város nagyon nyugodt, csendes, de mégis teljesen felszerelt mindennel, és a földrengés után teljesen újjáépítették a régi építészeti irányelvek szerint. Hajóval, komppal könnyen, pár perc alatt, pár euróért juthatunk ide Argostoliból. Remek túrázási lehetőségek is vannak a környéken, és egy szuper strand is, a Xi tengerpart. Szintén ezen a félszigeten található a Paralia Petani tengerpart, aminek különlegessége, hogy a Myrtos beach-hez hasonlít. Platia Ammos is itt található, viszont azt lezárták, úgyhogy csak a látványt élvezhetjük fentről. Lixouritól 15 km-re található a Kipoureon Monostor is

lixouri kefalonia látnivaloi

Kefalonia természeti látnivalói

Természeti látnivalói természetesen a hegyes, dombos, tengerparti vidék, a vadregényes öblök. De ezek mellett tóvidéket is találhatunk, a félig sós, félig édes Melissani-tó és barlangja remek programot kínál. Érdemes a Drogarati cseppkőbarlangba is ellátogatni, ha időnk engedi.

Drogarati Cave -barlang

Mindössze pár km-re található Semi tengerparti üdülőhelytől a Dogarati cseppkőbarlang, mely 60 méter mélyen rejti kincseit. A termek akusztikája fantasztikus így koisebb koncerteket is szoktak ide szervezni. A helyszínen a belépőjegy 5 euro volt 2022-ben. Azt ne felejtsd el, hogy a barlangban hűvös van, egy vékony felsőt érdemes magunkkal vinni, főként a gyerekeknek.

dogarati barlang kefalonia látnivalói

Melissani-tó

A barlangtól nem messze található, így 1 napos túra keretein belül mindkettőt megnézhetjük. A Melissani tó különlegessége, hogy egy része egy barlangban található, melynek teteje beomlott, aminek köszönhetően a fentről beszűrődő fény, és a víz árnyjátéka minden órában más és más képet fest a barlangnak. A barlang túrán a helyiek által szervezett evezős túrán vehetünk részt. Nem hosszú, 15 perc körülbelül, de megéri.

Autóbérlés Kefalonián – Kefalónia látnivalói

Kefalónia nagyságát és a látnivalók egymástól való távolságát tekintve mindenképpen érdemes autót bérelni Kefalónián. Rövid távolságokra robogó bérlés is tökéletes. Ha a szigetet szeretnéd felfedezni akkor a távolságok, és az útviszonyok miatt mindenképpen érdemes autót bérelni. Családdal pedig az autóbérlés Kefalónián a legjobb választás, hogy élménydús nyaraláson vehess részt.

Kefalónia szállásai

A Barlang tóhoz közel található ez a szuper szálláshely, közvetlen a parton, mégis saját medencével is. Apartman szállások Kefalonia kedvelt helyén, hát nem tökéletes?

szállások kefalonián

Az Electra Kefalonia HOtel és Spa egyik előnye, hogy közel található a reptérhez, 100 mézterre van a tengerpart, de saját medencével és spa résszel is rendelkezik. Tökéletes pihentető kikapcsolódás pároknak.

Aki igazán autentikus helyre vágyik, Fiskardonal a kikötőben próbálja ki ezt a szállást. Igen, bizony, abban a rózsaszín házban kaphatsz apartman szállást, erkéllyel a kikötőre nézve. Fiskardo szállás.

fiskardo szállás

Kefalónia látnivalói