Kefalónia a Jón szigetcsoport legnagyobbika. Kefalónia sziget különlegessége, hogy mai napig mentes a túlzásba vitt tömegturizmustól. Nyüzsgő, de nem túlzsúfolt városai mellett, a nyugalmas, békés, csendes kis falvai közül is válogathatnak a turisták. Kefalónia látnivalói között találsz történelmi és természeti látnivalókat is egyaránt.

A nyugalom szigete jelzővel illetett sziget bájos városai, lenyűgöző, vadregényes tengerpartjai és öblei mellett hegyvidéki domborzatával is hódít. Legmagasabb csúcsa 1628 méter magas Ainos, ami Nemzeti Park is egyben. Főként zöldes, csak helyenként kopár vidék jellemzi.


Szálláskeresés

Booking.com


Szállások Kefalónia

A sziget különlegessége még, hogy lankáin sok-sok szőlőültetvény kapott helyet, melynek köszönhetően borászata is kiemelkedő, helyi különlegesség a Robola nevű bor. Borászat mellett az olíva olaja is híres, számos olajfa ültetvénye miatt.

kefalónia látnivalói

Kefalónia városai

Kefalónia fővárosa és egyben legnagyobb városa Argostoli. Kikötője óceánjáró hajók fogadására is alkalmas, de legtöbbször Zakynthosi hajótúrákra fizetnek be itt a turisták.

A szigeten számos kolostor, világítótorony felfedezhető. Ne hagyjuk Assos-t sem, Kefalónia legbájosabb kisvárosa.

Történelmi és természeti látnivalói mellett a szigetet nyugalma miatt keresik fel a turisták. A szállodaipar és a charter járatok korlátozása teszi lehetővé, hogy nem hemzsegnek a turisták. A nyugalom megőrzése érdekében éjféli csend rendeletet is bevezettek legtöbb helyen, így a bárok, szórakozóhelyek ilyenkor bezárnak.

Természeti látnivalói természetesen a hegyes, dombos, tengerparti vidék, a vadregényes öblök. De ezek mellett tóvidéket is találhatunk, a félig sós, félig édes Melissani-tó és barlangja remek programot kínál. Érdemes a Drogarati cseppkőbarlangba is ellátogatni, ha időnk engedi.

Autóbérlés Kefalónia

Kefalónia nagyságát és a látnivalók egymástól való távolságát tekintve mindenképpen érdemes autót bérelni Kefalónián. Rövidebb távolságokra robogó bérlés is tökéletes. Ha a szigetet szeretnéd felfedezni akkor a távolságok, és az útviszonyok miatt mindenképpen érdemes autót bérelni. Családdal pedig az autóbérlés Kefalónián a legjobb választás, hogy élménydús nyaraláson vehess részt.

Természetesen hajós túrára is van lehetőség, vagy éppen buszos kirándulásra a szigeten.

Kefalónia legismertebb strandja a Myrtos beach, legszebb fekvésű kisvárosa Assos de emellett még számos eldugott kis partszalasz, halászfalú, felfedezni valót rejteget a sziget.

Kefalónia látnivalói

Legkedveltebb város Kefalónián – Assos látnivalói

Kefalónia legszebb tengerpartjai – Top 5 tengerpart Kefalónián

Legkedveltebb strandok Kefalónián  – Myrtos Tengepart – Kefalónia

Kefalónia legszebb tengerpartja – Platia Ammos tengerpart – Kefalónia