Olaszország 3. legnagyobb tava a Comói-tó észak- Olaszországban fekszik, csodálatos környezetben, hangulatos városokkal körülvéve. Comói-tó látnivalói, városai bőséges felfedezni valót nyújtanak.

A Comói-tó igazán mély, legmélyebb pontja 400 méter, így Európa legmélyebb tavai között tartják számon. A tó érdekessége még, hogy Y alakú, melynek talán legkedveltebb, leglátogatottabb városai pont a 3 ág találkozásánál fekszenek – Bellagio, Menaggio, Varenna– és kompjáratok segítségével juthatunk el legegyszerűbben az egyikből a másikba.

comói-tó látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Como város a délnyugati csücsökben található meg.

Comói-tóhoz leautózhatunk, de akár ott is bérelhetünk autót. Nagyon megéri autóval körbejárni a tavat, gyönyörködni a tájban, belefeledkezni az olaszos hangulatba. Élvezni az olasz konyha remekeit, sétálni a kis városok meseszerű utcáin. Komppal, bérelt csónakkal, befizetett hajóúttal a tó felől közepéről is meg csodálni a tájat. A Comói-tó fantasztikus környezetben helyezkedik el, és a rengeteg látnivaló mellett aktív nyaralásra is tökéletes. A vízi sportok mellett biciklizhetünk, vagy gyalogtúrára indulhatunk a hegyes vidéken.

como szállások

Comói-tó látnivalói

A Comói-tó körül számos látnivalót fedezhetünk fel, de ne zsúfoljuk a programokat, inkább ráérősen, pihentetően élvezzük ki az utat, a tópartot, az egyes városok hamisítatlan hangulatát.

Como – Comói-tó látnivalói

Como az egyik legismertebb és legnépszerűbb város a Como-tó körül, Lombardiában, Olaszországban. A város gyönyörű környezetben található, a tó déli partján, közvetlenül a hegyek lábánál. Como az egyik legfontosabb kulturális és gazdasági központ a régióban, és számos látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget kínál a turistáknak.

Como főbb látványosságai közé tartozik a Como-i katedrális, amely egy neoromán stílusú épület, amelyben számos műalkotást találunk – Amit ennél is régebbinek tartanak az a San Abbondio-bazilika.-, valamint a Tempio Voltiano, amely egy tudományos múzeum, ahol Alessandro Volta életét és munkásságát ismerhetjük meg. A városban található az egyik legnagyobb történelmi központ, a Piazza del Duomo, ahol számos étterem, kávézó és üzlet található.

Ami még kihagyhatatlan az a régi sikló, amivel a Brunate hegyre juthatunk fel, innen páratlan a kilátás a tóra. Illetve a siklóval való közlekedés is egy élmény.

Comóban az éjszakai élet is pörög, a kivilágított város nagyon hangulatos, így fiataloknak is kitűnő választás.

Como város látnivalói – tudj meg még többet

Belaggio – Comói-tó látnivalói

A város híres a lenyűgöző panorámájáról, mely kilátást nyújt a tóra és az Alpokra. Bellagio látványos kilátásait rengeteg turista látogatja meg minden évben.

A város fő látnivalója a Villa Melzi, egy elegáns neoklasszikus villa, amelyet a 19. században építettek. A villa mellett található egy gyönyörű park, amelyben sétálva élvezhetjük a szépséges kilátást a tóra és a környező hegyekre.

A város szívében található a Piazza della Chiesa, mely az egyik legfontosabb hely a városban. Itt található a Chiesa di San Giorgio, egy szép barokk templom, amelynek két tornya magasan kitűnik a városképből. A téren a turisták gyakran megpihennek és élvezik az olasz kávék különleges ízvilágát.

comoi tavi szállások

Ossucio

Az egyik legjelentősebb látnivaló Ossuccióban a Sacro Monte di Ossuccio, ami egy UNESCO világörökségi helyszín. Ez a szent hegy a 17. században épült és 15 kápolnát tartalmaz, amelyek Krisztus életét ábrázolják.

A faluban található másik érdekes látnivaló a Santi Giacomo e Filippo apostolok temploma, amely a 12. században épült. A templom freskókkal és más reneszánsz műalkotásokkal rendelkezik.

Az Ossucció-i parton sétálva csodálatos kilátás nyílik a tóra és az Alpokra. A tóban található Isola Comacina sziget is könnyen elérhető Ossuccióból a hajóval.

Lenno – Comói-tó látnivalói

A város egyik fő látnivalója a Villa del Balbianello, amely egy neoklasszikus villa, amelyet a 18. században építettek. A villa lenyűgöző kilátással rendelkezik a tóra és az Alpokra, és a filmrajongók talán felismerik a Star Wars és a James Bond filmekből, amelyek részben itt készültek.

A Lenno-i tópart sétányán sétálva lehetőség nyílik élvezni a lenyűgöző kilátást a tóra és a környező hegyekre. A városban található másik érdekes látnivaló a Santuario della Madonna del Soccorso, egy gyönyörű kis barokk szentély, amely a tóparton található.

Lenno egyébként ismert az éttermek és kávézók széles választékáról, ahol lehetőség van élvezni a helyi ételeket és italokat. A város a tóparti kikapcsolódás ideális helyszíne, ahol élvezheted az olasz életstílust és a csodálatos természetet.

Veranna – Comói-tó látnivalói

A város egyik leglátványosabb épülete a Castello di Vezio, amely egy középkori várrom, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a hegyekre. A város központjában található a Chiesa di San Giorgio, egy régi barokk templom, amelyet 1313-ban építettek. A templom mellett a híres Piazza San Giorgio található, amely egy festői hely a történelmi épületeivel és a kávézóival.

A városi strand, a Lido di Varenna, az egyik legjobb hely a tóparton pihenésre és fürdőzésre. Az itt található éttermek és bárok kiváló ételeket és italokat kínálnak, amelyek a helyi specialitásokat is magukban foglalják.

Menaggio

A város főbb látványosságai közé tartozik a Chiesa di Santa Marta, egy gyönyörű barokk templom, valamint a Piazza Garibaldi, amely egy festői központi tér. Itt található a Torre del Comune, amely egy középkori torony és múzeum, amelyben megismerhetjük Menaggio történelmét és kultúráját.

Menaggio kiváló helyszín a vízi sportok szerelmeseinek. Itt található a Menaggio Yacht Club, amely az egyik legnagyobb és legismertebb vitorlás klub a tó környékén. A városban számos lehetőség van a a kerékpározásra és a túrázásra is, így a természet szerelmesei is élvezhetik a környék szépségét.

comoi tó szállások olcsón

Autóbérlés a Comói-tónál

Jártál már a “közelben” – kb 150km-re- található Garda-tónál?