A teljesség igénye nélkül olvashatsz a legjobb görög strandokról. Ha van neked is egy jó ötleted, akkor mindenképpen írd meg! Azt hiszem lehetetlen a 10 valóban mindenki igényeinek megfelelő 10 legszebb, legjobb strandot összegyűjteni egy helyen. A következő 10 görögországi tengerpart az, amiben biztos, hogy nem fogsz csalódni.


Szálláskeresés

Booking.com


10 görögországi tengerpart

Balos –Chania Kréta

Kréta számos gyönyörű tengerparttal rendelkezik. Baloson is egy gyönyörű, fehér homokos tengerpart vár, kristálytiszta azúrkék vízzel.

Elafonissi strand – Kréta

Kréta másik közkedvelt strandja szintén fehér és rózsaszín homokkal tarkított, ahol a türkizkék víz mossa a partot. Vizi mentők, napernyők, napágyak biztosítják a nyugalmat és a kényelmet.

10 görögországi tengerpart

Navagio –Zakynthos

Vitathatatlanul a legszebb, legrejtettebb partja Zakynthosnak, Navagio Beach, ahol a partot a mészkősziklák ölelik körül, és megközelíteni csak hajóval lehet. Biztosan jól emlékszel fényképekről is, hogy itt található a híres hajóroncs is, azonban ne feledj enni-inni valót vinni magaddal, ha egész napot töltenél itt, mert vendéglátó egységet itt nem találsz.

Paleokastritsa – Korfu

Korfu is szebbnél szebb strandokat rejteget, itt azonban a legvadregényesebbet említeném meg. Paleokastritsa az egyik legszebbként számon tartott, nem csak, mint korfui tengerpart, strand, de mint város is. Az 5 öbölből álló partszakaszon van sekélyebb rész kisgyerekeseknek, láthatunk itt luxus jachtokat, vagy ugrálhatunk a sziklákról a mélybe, és sznorkerezhetünk is a kristálytiszta vízben. A vízi sportot kedvelők is bőven találnak itt elfoglaltságot, és a fák árnyékában, vagy épp a helyi tavernákban hűsölni is lehet.

Egremnoi – Lefkada

Lefkada egyik legszebb strandja hosszan nyúlik el apró, fehérkavicsos tengerpartjával. A víz gyorsan mélyül, és kristálytiszta türkizkék. Lent a parton bérelhető napernyő, napozó ágy, a hűsítőkről a helyi bár gondoskodik, de ahhoz, hogy lejuss a magas sziklákkal szegélyezett partszakaszra – ami nem mellesleg fokozza az élményt és látványt- előbb 300 lépcsőfokot kell túlélned a parkolótól.

Autóbérlés Görögországban

Porto katsiki – Lefkada

Lefkada sziget legszebb strandját Lefkadától 40 km-re találhatjuk, így ha itt van szállásod, mindenképpen érdemes autót bérelni Görögországban, és leautózni ide, megmártózni a tengerben ezen a csodálatos helyen. Mitől olyan különleges Porto Katsiki? Homokos tengerpartja hosszan terül el, melyet hegyek vesznek körül. A sziklaszirt tetején parkoló és büfé található, azonban hogy lejuss a partra, 80 lépcsőfokot kell lesétálni.

Autóbérlés Görögországban

Apella strand – Karpathos

Görögország legszebb tengerpartjai között szokás felvonultatni az Apella tengerpartot. Apró kavicsos, hófehér tengerpartja és türkizkéké vize mellett, a Karpathosi fenyők zöldje teszi még szebbé a tájat. A színek játéka, a vadregényes tengerpart teszi nagyon vonzóvá. Apellán még búvárkodni is érdemes, felfedezni a tenger élővilágát.

Myrtos – Kefalonia

Kefalonia híres strandját több mint 10-szer választották már Görögország legszebb strandjának. Messziről is már vakító fehér a partja, azonban érdemes úszócipőt vinni, és papucsot viselni a parton, mert bizony ezt a fehérséget az apró kavicsok okozzák. Meredek sziklás partszakasza csak tovább fokozza a szépségét.

Görögország útikalauz

Platia Ammos – Kefalónia

Bár Kefalonián számos más strand is említésre méltó, ezt a partszakaszt azért emelném ki, mert méltán vetekszik szépsége a feljebb említett Myrtossal, azonban kevésbé ismert, nehezebben megközelíthető – ugye milyen jó a görögországi autóbérlés? – éppen ezért nem zsúfolt, és a civilizációtól is jobban elzárt. Itt se bár, se taverna, se napernyő bérlés nincs. Viszont vihetsz magaddal bármit enni-inni, saját napernyőt, plédet, és élvezheted a nyugalmat a festői sziklafal aljában elterülő apró kavicsos, hófehér görög tengerparton.

Plaka – Naxos

Aranyhomokos tengerpart, ameddig a szem ellát. Naxos városától indul az általában zsúfolt partszakasz, mely szinte végig fut a szigeten, azonban rejtett kis partszakaszokat is találhatsz, így aki jobban kedveli a csendes pihenést, az is megtalálhatja az ideális fürdő és napozó helyet Naxoson.

képek forrása