Észak-Görögország második legnagyobb városa Kavala, melynek óvárosa bővelkedik látnivalókban. Általában egy napos kirándulások vonzzák a turistákat a környező üdülőhelyekről, azonban egy hosszabb nyaralást is nyugodtan szervezhetünk ide, hiszen a csodás tengerpart, kis tavernák, hangulatossá teszik a Kavalában eltöltött időt. Kavala látnivalói és környéke és a programok biztosítanak, hogy ne unatkozzunk.

kavala látnivalói

Szálláskeresés

Booking.com


Kavala látnivalói

A bizánci időkben épült erőd mellett a régi vízvezetékrendszerét is megtekinthetjük a közkedvelt kikötővárosnak, a városi könyvtár, és múzeum mellett. Sétálhatunk a hegyre lassan felkúszó város utcáin, élvezhetjük a görög gasztronómia remekeit a helyi tavernákban, megpihenhetünk a leanderekkel körbefuttatott kávézók egyikében, és felfrissülhetünk az égszínkék tengerben.

Kavala vízvezeték rendszerének egy része, amelyet Szulejmán szultán építtetett a 16. században, olyan szépen megmaradt, hogy a város egyik fő látnivalóját képezi.

A városháza magyar vonatkozású, ezért is érdemes megemlíteni. Egy magyar kereskedő  Báró Herzog Péter építtette egy bizánci kastély mintájára. Ebben az időben a dohánykereskedelem virágzott Kavalában is, és Herzog halála után a palotája egy dohánycég birtokába kerül, amit később az önkormányzat vett meg saját célra.

 

kavala szállásai

 

Kavala erőd

A kavala erőd a város feletti dombon helyezkedik el. A 15 században épült akropolisz az évek során számos alkalommal lett felújítva, így a különböző korok hatásait megfigyelhetjük rajta. A kaval erőd ma is látogatható. Megnézhetjük a belső udvart, az arzenált, a börtönt, az egyik körtoronyba fel is mehetünk, és az erődben kávézó is üzemel.

Nyitva tartási ideje és belépőjegy árak (2022)

Május 1 – Szeptember 30.: 08:00 – 21:00

Októberben: 08:00 – 20:00

November 1 – Március 31..: 08:00 – 16:00

Április 1 – Április 30.: 08:00 – 20:00

2.50€ Felnőtt

1.50€ Gyerek

 

Autóbérlés Kavala

Kavala nyaranta kisebb fesztiváloknak, rendezvényeknek is otthont ad. Koncertek, kiállítások, légi bemutató, táncos műsorok. Kulturális rendezvényekben nincs hiány, úgyhogy unatkozni nem fogsz.

A helyi konyha remekeit is meg kell kóstolnod. Kitűnő haltálak, tenger gyümölcsei mind frissen a helyi halászoktól.

 

 

Kavala tengerpartja

Kavala egyik tengerpartja a Rapsani tengerpart, itt található a tengeri múzeum is. A belvárostól kicsit távolabb a Kavala beach vár napernyőkkel, napágyakkal, de ha autóba pattansz könnyen találhatsz a környéken több, kevésbé zsúfolt tengerpartot is.

kavala tengerpart

 

 

Görögország 10 legjobb tengerpartja

képek forrása