Lefkada sziget különlegessége, hogy a többi görög szigettel ellentétben akár komp nélkül is megközelíthető autóval, vagy tömegközlekedéssel. A kicsi sziget fő települése az azonos nevű Lefkada város, mely a szigetet és a szárazföldet összekötő híd lábánál fekszik. Nézzük meg Lefkada látnivalói-t

Pompás strandjai mellett ellátogathatunk a híd bejáratánál emelkedő Agia Mavra várba. Agia Mavra vár a sziget bejáratánál fekszik. Így bárki aki a szigetre érkezik biztosan találkozik vele. Érdemes egy vár látogatásra befizetni.


Szálláskeresés

Booking.com


Szintén Lefkada város közelében, mindössze 5 km-re található a Faneromeni kolostor. A csodaszép, rendben tartott, felújított, mai napig szerzetesek által lakott kolostort mindenképp érdemes felkeresni. Növényekkel teli, a szerzetesek által rendben tartott udvaron még egy mini állatkert is található, halas tóval, teknősökkel, madarakkal és őzekkel. A kolostor minden nap látogatható, 8:00-14:00 és 16:00-19:00 között. Belépés ingyenes.

lefkada látnivalói

Lefkada sziget egyik nyüzsgő kisvárosa Nidri, ahonnan séta hajókázni indulhatunk a környező szigetekre. Kirándulhatunk a 3 km-re található Dimosari vízeséshez, mely Lefkada legnagyobb és leglátványosabb vízesése.

lefkada látnivalói

Szintén fantasztikus látványban lehet részed, ha ellátogatsz Lefkada sziget legdélebbi pontjára, mely Lefkada várostól 50 km-re fekszik. Egy magas sziklafalon álló világítótorony jelzi, hogy megérkeztünk.  A Cape Doukatonál lévő világító toronyba bemenni nem lehet, azonban a sziklafalról a látvány feledhetetlen. Főként a naplementét megelőző időszakban, amikor a sziklafalat megvilágítják a napsugarak.

lefkada látnivalói

Autóbérlés Lefkada szigetén – Lefkada látnivalói

Érdemes autót bérelni Lefkada szigetén, ha szeretnéd felfedezni a sziget kis városait. Ellátogatnál a szebbnél szebb tengerpartokra. Akár az egész nyaralásra, akár pár napra megéri az online autóbérlés Lefkadán. Szerezz több élményt, élvezd a nyaralás, aktív kikapcsolódást. Ha nem mindig ugyanazon a a tengerparton pihensz, akkor is lehet pihentető a nyaralás! Sőt!

Lefkada látnivalói – tengerpartok

Lefkada strandjai mindenképpen több említést érdemelnek, mert nagyon szépek, mint ahogy a képen is látszik, nem egy kihagyható élvezet. Az egyik leghíresebb tengerpartja a Porto Katsiki. Lefkada tengerpartjai azért is híresek, mert több tengerparti szakasza is felkerült Görögország 10 legszebb strandja listára is.

porto katsiki látnivalói

Lefkada top 5 tengerpartja – Lefkada látnivalói

Porto Katsiki tegerpart – Lefkada tengerpartjai