Van bakancslistátok? Mivel nagyon szeretünk utazni, így evidens, hogy bakancslistánkra számos hely felkerült, ahova mindenképpen el szeretnénk jutni, és hogy ne aprózzuk el a dolgokat Olaszországban rögtön egy olaszországi körút a terv. Camogli látnivalói főként természeti jellegűek, de ki ne imádná ezt.

Az „olasz csizmán” lefelé indulva nyugaton Camogli, a pici olasz halászfalu közkedvelt a turisták körében és Genova-tól alig 20 km-re található. Camogli korábban csak halászatból élt – jelenleg is ez a fő -, most már a turizmusra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ami szintén sokat hoz a konyhára nekik, így csalódni nem fogunk. Bárok, tavernák lépten-nyomon.


Szálláskeresés

Booking.com


Camogli apartmanszállások Olaszországban

Camogli látnivalói

A mellett, hogy Camogli hangulatos történelmi belvárosát jobbnál jobb ízig-vérig olasz éttermek, kávézók színesítik. A kikötőjébe annyi vitorlást láthatunk, hogy csak ámulunk és bámulunk, nem véletlen, hogy „ezer fehér vitorlás városa” jelzővel is felruházták a kis halászfalut. A színes házaival, szűk utcáival biztosan belopja magát a szívünkbe. Miközben apró kavicsos, lassan mélyülő tengerpartja még a családosokat is vonzza. Ráadásul a hegyek és a tengeri áramlatoknak köszönhetően a klímája olyan, mintha Dél-Olaszországban lennénk. Nem véletlen, hogy az olaszok is jobban kedvelik, mint az Adriát, főként, hogy itt kevesebb a turista.

Az Olasz Riviéra gyöngyszeme, Camogli tengerpartja része a Portofinói Regionális Természeti Parknak és a Portofinói Tengeri rezervátumnak is. Miután kipihentük magunkat az olasz tengerparton kihagyhatatlan egy jó kis hajókázás, vagy egy túra a környéken.

Színes házai alatt egy tengerparti sétány húzódik, ahol bárok, tavernák, kisebb üzletek várnak egy kis hűsítővel. A templom mögött pedig a kikötővel.

Autóbérlés Olaszországban

A látnivalók, az olasz ízek, színek, izgalmak mellett különféle programokról se feledkezzünk meg, mert már kora tavasztól szervezik a Sagra-ikat. Melyek közül az egyik leghíresebb a Sagra del Pesce, a minden évben május második vasárnapján megrendezett hal sütő fesztivál. Nem akármilyen fesztivál ez, a világ legnagyobb serpenyőjében készül a több tonnányi frissen fogott hal, egész nap sütik, és óriási tábortűzzel zárják a napot.

camogli látnivalói

képek forrása