Portofino Liguria régió egyik községe, a csodaszép olasz keleti Riviéra egyik legkedveltebb települése, és a Portofinói Természeti Park, illetve a Portofinói Tengeri Rezervátum részét képezi. Portofino látnivalói vonzzák a turistákat.

portofino látnivalói

Portofinót az egyik legtöbbet fényképezett olasz községnek tartják, nem véletlen, hiszen színes kis házaival, gazdag növényzetével és a mögötte található erdős, dombos vidékkel, kis kikötőjével és tengerpartjával belopja magát az ember szívébe. Portofino nyaranta egy nyüzsgő falucska, pedig alig 500 állandó lakossal büszkélkedhet.


Szálláskeresés

Booking.com


Portofino látnivalói

Genovától mindössze 36 km-re fekvő Portofino a turisták körében közkedvelt, pár kilométerre fekszik Rapallotól és Camoglitól. Ha az, hogy az Olasz Riviéra része, nem kelti fel az érdeklődésed, nézegesd meg a képeket is, hogy lásd, nem egy egyszerű tengerparti városkáról beszélünk. Portofino színpompás házai igazi olasz hangulatot teremtenek, megőrizte a régies vonásokat, kis utcáival, szűk sikátoraival, hangulatos éttermeivel, kikötőjével. A part mentén megpihenve egy-egy kávézóban, étteremben kóstoljuk meg a liguriai régió helyi specialitását a Genovai pestot, természetesen tésztával. Mellé egy hűsítő olasz sör, ami mellé biztos, hogy olajbogyóval is kedveskednek.

Autóbérlés Olaszországban

Érdemes felkeresni a parthoz közel található San Matino templomot, és felsétálni a San Giorgio templomhoz, ahonnan már könnyen eljuthatunk a Brown-kastélyhoz. Ezt a kettőt semmiképpen sem szabad kihagyni. A látvány innen fantasztikus, a Ligur-tenger kékje, a panoráma a meseszép vidékre, és Portofino látképe egyszerűen megfizethetetlen élmény lehet.

A Brown-kastély a 16 századból maradt fent, ma már, mint múzeum és rendezvények helyszíneként szolgál. Általában 10-17 óra között látogatható, de nyáron esküvőknek és egyéb eseményeknek ad helyszínt, így érdemes tájékozódni, hogy mikor nincs teljesen lefoglalva. A belépő 2015-ben 5 Euro.

Portofino képek között bogarászva gyakran feltűnik egy sziklafalra épült impozáns hotel, mely alatt közvetlenül a meredek sziklafalra épült villák pompáznak. Az itt található 2 hotel a legnépszerűbb Portofinoban, nem véletlenül. Nézd csak?!

Belmond Hotel Splendido – Portofino, Olaszország

Domina Home Piccolo hotel – Portofino, Olaszország

Portofinoból, ha szeretsz sétálni, 2 óra séta alatt a parton eljuthatsz Santa Margherita Ligure -be. Ha szeretnéd bejárni a Portofinoi-félszigetet, akkor innen érdemes indulni. Útközben egy apátságot is megnézhetünk. A Cervera apátság csodaszép kertjét is érdemes felkeresni, illetve számos kis öbölnél csobbanhatunk.

képek forrása