Komplett tervekkel érkeztünk Szicíliára, mindig így utazunk, jó előre utána járunk mit érdemes megnézni. Majd a helyszínen sokszor változtatunk, kalandozunk, spontán módon mást csinálunk, de fő vonal mindig van. Mert elképzelhetetlennek tartjuk, hogy elmenjünk egy csodaszép országba, vagy városba, és ne lássuk a fő látnivalókat. A 7 nap a szálloda előtti tengerparton és max 1-2 óra séta a városban típusú nyaralás nem a mi profilunk. Ezért bérelünk autót mindig! A Zingaro öböl is így került fel a listára.

zingaro öböl


Szálláskeresés

Booking.com


Zingaro öböl

A Zingaro Öböl is a látnivalók listájára került, tudtuk hol van, így tudtuk mely napon leszünk a környéken, mikor tudjuk megnézni. Az első napokban döbbentünk rá, hogy a nagy távolságok, tényleg távolságok Szicílián, főként, ha dimbes-dombos gyönyörű hegyi úton jutsz el arra a helyre, ahova szeretnél. Így esett, hogy a Zingaro öbölbe délután 5-kor érkeztünk. Aznap néztük meg Erice-t, amit kalandosan találtunk meg, ezért volt a „csúszás”.

A Zingaro öböl a Zingaro Nemzeti Park része. A Palermótól nyugatra fekvő Nemzeti Park hegyes-dombos, tengerparti világa feledhetetlen. A szicíliai városi tengerpartoktól távol igazi természetes, vadregényes tájjal körülvett öblöket, partszakaszokat fedezhetsz fel, káprázatosak a hegyvonulatok. Kristálytiszta azúrkék a víz színe. Olyan kacskaringós, néhol keskeny, hosszú úton jutottunk el az Öbölhöz, hogy feltételeztem volna, főként délután 5-kor már a kutya sem lesz ott. Nos, még parkolót is alig találtunk, majd 5 perc sétára kellett parkolni. Miután végig sétáltunk a kilométeres kocsisor mellett, ott ért a meglepetés, a Zingaro öbölbe a lejutás bizony fizetős, belépőjegyet szedtek, amit a Nemzeti Park és az öböl rendben tartására is fordítják.

Belépőjegy ára €5 (2021-es ár)

Az öbölbe még innen kell lesétálni, viszonylag kiépített – fával lerakott, lépcsőzetesre kiépített- úton. Lent mosdók és egy kis büfé is található, és annak ellenére, hogy míg mi lefelé próbáltunk haladni és a tömeg hömpölygött felfelé, tele volt a pici öböl.

Autóbérlés Szicílián

Miután megcsodáltuk a kis pálmákat és a hatalmas rozmaring bokrokat, elő is került a vízipipa és búvárszemüveg, és snorkelezni kezdtünk, hogy a tengervilágot is felfedezzük. Kétségkívül igaz, amit a Szicíliai látnivalók leírásaiban olvastunk, a Zingaro öböl Szicília egyik legszebb partszaka.