Erice a fellegvárosként is emlegetett szicíliai kisváros a Trapani régió kihagyhatatlan látványossága. Már a kanyargós szerpentin és a csodás kilátás útközben is sejteti, hogy valami különleges vár rád. Felérve a 750 méter magasan elhelyezkedő városba tegyünk egy nagy sétát. Élvezzük a kilátást, hiszen innen látni Trapanit, a tengerpartot, vagy éppen a csodaszép vidéket. Ha ez sem elég, akkor fényképezzünk felhőket, Erice Szicília ezt is “lehozza”.

erice szicília


Szálláskeresés

Booking.com


Erice szállás

Bizony, Erice nem véletlenül kapta a szellemváros, fellegváros nevet, hiszen az év nagy részében felhőkbe burkolózik. Akármilyen tiszta is az idő Szicílián, Erice hegyen lévő azonos nevű várost lentről nem láthatjuk. Felérve azonban fantasztikus képeket készíthetünk.

erice szicília nyaralás

Erice 2 várat, kastélyt is rejt, az egyik a Pepoli kastély, a másik pedig a Norman időkből fennmaradt Vénusz szentély. Érdemes sétát tennünk az óvárosban, ahol a hangulatos boltocskák, fagyizók, éttermek fényképezésre késztetnek minket, lépten-nyomon újabb és újabb érdekességgel kecsegtetnek. Egy apró tábla, felirat, utcácska, macska, kapualj, helyi jellegzetesség nem engedi, hogy megpihenj, további sétára ösztönöz, mintha semmi sem számítana. Az idő talán megállt, ez az érzésed támadhat. A turisták között sétálva a nyugalom tölt el, ahogy a balkáni sziget hangulatos városának óvárosi macskakövein lépkedsz.

erice látnivalói

Autóbérlés Szicílián

Autóbérlés Szicília

erice látnivalók

Erice-i kalandjaid során ne felejtsd el a boltok, éttermek „táblácskáit” megfigyelni. Ugye milyen ötletesek, nagyon hangulatosak.