Tavaly nyáron a szicíliai nyaralásunk (nászutunk) során Trapani volt az egyik számomra legkedvesebb hely. Szicília nyugati partvidékén fekvő város Messinával egyetemben só lepárlóiról vált híressé. A közelben található só lepárlók, a végeláthatatlan só mezőkkel kétségkívül arra késztetnek, hogy megálljunk, és csak nézzük azt a fehér tájat, a malmokat. Számomra mégsem ez hozta a katarzist, és nem is a hosszú homokos tengerpartja. Ami zsúfoltsága ellenére is tiszta volt, és a tengerparti szélben a hőség is szinte kellemes. Kisgyerekeseknek is tudom ajánlani, pár perc sétával elérhető, a városból sem kell kimenni, autóba sem kell ülni. Trapani látnivalói egyszerűen beszippantottak.


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállás Trapani – Szicília

Trapani látnivalói

Szicília rengeteg történelmi, óvárosokkal tarkított, szebbnél-szebb városokat rejt, mint pl Taormina, Ragusa, Cefalú. Viszont ahol mindent megkapsz, csak nyugisabb változatban, az Trapani. Kellemes sétákat tehetünk, miközben felfedezzük a város különböző pontjait. Sajnos az ősi város nem maradt fent, így főként barokk épületeivel repít vissza az időben. Engedi, hogy bepillantsunk a szicíliai halász és egyéb helyiek életébe.

Talán azért is volt olyan megkapó Trapani, mert aznap ez a szicíliai városka volt az utolsó pont, ahova ellátogattunk. Nem volt bennünk az az izgalom, hogy lássunk minél többet, de legyen idő a következő gyöngyszemre. Nem volt túlzsúfolt, így volt idő megemészteni a látottakat, sétálni, enni, inni, bohóckodni és fényképezni természetesen.

trapani látnivalói

A Madonna di Trapani, a rózsa ablakaival díszelgő Szent Agostino templom, a Triton kút, a katedrális megtekintése mellett érdemes sétát tenni a kikötőben, a partvidéken is. A fő utcája nem túl hosszú, de változatos éttermeket, fagyizókat és természetesen szuvenír boltokat kínál. A napszúrástól sem kell tartani, szalmakalapból nincs hiány itt sem.

trapani látnivalói

Az utcán sétáló turisták, robogózó helyiek – bár itt szerencsére nem volt sok- cserépbe ültetett banánfa, mediterrán helyi élet, az életképek tették felejthetetlenné ezt a helyet.

Láttunk igazi szicíliai esküvőt is, harsányan mutogató olasz vendégekkel, túlcicomázott mammákkal, és bentleyvel érkező menyasszonnyal. Velük pár óra múlva a parton is találkoztunk, ahol a naplementében csodaszép képek készültek róluk, pár perc múlva már mi is ott pózoltunk. Főleg így nászút keretein belül az élmény még friss volt, át tudtuk érezni milyen jó lehet nekik ott állni. Vajon ők tudják, hogy mennyire csodás, hogy ilyen káprázatos környezetben élnek?!

Autóbérlés Szicílián

A helyiek nagyon kedvesek voltak, a mindennapi életükbe próbáltunk belesni, így esett, hogy fénykép készült egy kedves idős párról. Szemtanúi voltunk, ahogy egy vödör és egy madzag segítségével juttat el az egyik asszony a másikhoz valami csomagot.

Trapaniban tetszett a múlt, a jelen keveredése, a Balkán életérzés, nagyon sok érdekes fotó témát találtunk. Egy picit talán Taorminához tudnám hasonlítani, csak nem olyan felkapott, így sokkal kellemesebb.

Trapani látnivalói képekben

Vacsora után kutattunk – mindig direkt letértünk a sétáló utcákról, hiszen a legjobb, házias helyek mindig ott rejlenek- és finom olasz tapast ettünk. Amíg a vacsoránkat vártuk a fiatal srácok a helyi sör mellé földi mogyoróval kedveskedtek, mi pedig lencsevégre kaptuk Romeo-t a biciklit. Az ételekben nem csalódtunk itt sem, mindennek leírhatatlan íze volt, a zöldségek fűszerezés nélkül is tökéletesek, az árakról nem is beszélve. Málta után azt hiszem Szicília a legolcsóbb nyaraló hely, már ami az étkezést illeti.

trapani éttermei

Újult erőre kapva tettünk még egy kört a kivilágított Trapaniban, nem bántuk meg, egy folklór estbe futottunk bele, amit a templom előtt tartottak. Sokat nem értettünk belőle, de a népviseletbe öltözött nők és a nézők izgalma is élmény volt számunkra. Az első sorban ülőknek még házi pogácsát is kínáltak, és az egyik bácsi az övét nekem adta. Micsoda vendégszeretet.