Idén te is ott leszel a velencei karneválon? Íme a részletes programfüzet, hogy le ne maradj semmi fontos eseményről. A velencei karnevál hangulat a fő események mellett reggeltől-estig meghatározza Velence légkörét, így unatkozni biztos nem fogsz.

velencei karnevál szállás


Szálláskeresés

Booking.com


Január 26.

Este 6 órára ne felejtsünk a Cannaregio Canal-hoz érni, ahol a Tre Archi és a Guglie híd között fergeteges esti vízis show vár minket. A fantasztikus velencei karnevál tehát ezen az estén kezd kibontakozni, részünk lesz zenében, mulatságban, vibráló fényekben, jelmezekben, tűzijátékban, mókában és szórakozásban.

Január 27.

Január 27-én egy szintén kihagyhatatlan esemény vár, ugyanis ezen a napon a parádé résztvevő végig hajóznak a Canal Grande-n, hogy elérjék azt a részt, ahol a velencei karneváli standok állnak, finomabbnál finomabb velencei ételkülönlegességeikkel, zenével.

velencei karnevál programok

Január 28-Február1.

A hétköznapok ezen a héten a rendes mederben folynak. Azonban ellátogathatsz a Campo San Polonál található jégpályára. Velence szívében található jégpálya közkedvelt, és remek szórakozást kínál. Illetve Velence nevezetességeit is bejárhatod ezen a héten.

Velencei karnevál – Autóbérlés Velence

Február 2.

Szombaton megrendezésre kerül a 4. nemzetközi gyerek fesztivál is Velencében, ahol az aprótalpúaknak kedveznek a programok, játszó és kézműves házzal. A gyermek fesztivál a velencei karnevál ideje alatt minden nap várja a kicsiket.

A Piazza San Marco-n minden nap megrendezik az álarcos versenyt, melynek győztesét február 10-én hirdetik ki. Bárki indulhat rajta!

Részt vehetsz a „velencei titok” színjátékban is ahol egy narrátor kíséretében hátborzongató, rejtélyes velencei helyszínekre látogathatsz el.

Szintén ezen a napon állítják fel a San Marco téren, a nagy színházat, ahol a parádé fontos mozzanatai fognak zajlani a következő 10 napban. A „Festa delle Marie” show, mely régi hagyományként maradt fent, amikor is a dózse 12 gyönyörű, ám alacsony származású lánynak kínált fel csodálatos ékszereket, mint esküvői hozományt.

Este 6-tól 8-ig nemzetközi előadók koncerteznek, 8:30-tól viszont az ABBA Gold Show következik, ahol az ABBA legnagyobb slágereit hallhatjuk.

velencei karnevál

Február 3.

Ezen a vasárnapon láthatjuk szintén a San Marco téren a híres „Volo dell’ Angelo”-t. A régi időkben egy angyalnak öltözött kötéltáncos szelte át a teret a magasban. Most már biztonságosabb keretek között, az előző év Marie verseny győztesét vagy egy híres személyt engednek le a térre kötélen.

Ezen az estén a 2 órás „happy hour” élőzenei show után egy híres jazz show következik a Velencei karneválon.

Február 4.

Ne felejtsd, hogy minden nap délelőtt 11-től este 11-ig a San Marco téren vár a parádé. Koncertek, előadások, élő zene.

Február 5-6-7.

A velencei karneváli programok, a gyerek játszóház, a korcsolyázás, a jelmezbemutató, és a napközbeni színes karneváli programok mellett, minden este élő zenei koncert vár a San Marco téren, a karnevál központi helyszínén. Az esti koncertekre a belépés ingyenes, ahol híres velencei együttesek szórakoztatja a maszkos tömeget.

karnevál velencében

Február 8.

A hétvége kezdetével a programok megtöbbszöröződnek a velencei karneválon is, és a délutáni Kimonó bemutató után a 2 órás dj-s mulatságot követően fellép a The Gondoliers.

Február 9.

A szokásos velencei programok mellett ezen a nap az elit kosztümöké. A múltidéző, gazdagon díszített kosztümök viselői gondolára szállnak, és végig hajókáznak a Canal Grande-n.

Február 10.

Az „angyalreptetés” paródiáját ezen a napon láthatjuk a San Marco téren, amit „Szamár reptetésnek” hívnak.

Velencei karnevál programok

Február 11-12.

A hétfői velencei karneváli programokat követően az ingyenes esti élőzenei koncert után van időnk egy jó nagyot aludni, hiszen 12-én délután 5-kor kezdődik a Karneválbúcsúztatás. A San Marco téren hatalmas, oroszlánnal díszített Zászlót engednek a magasba, elhangzik a tradicionális velencei ének, és a 12 „Marie”, 12 fiatal kadéttel szalutálnak, ezzel tisztelegve a Velencei karnevál végének.

A legszebb karneválbúcsúztató azonban az esti csendes vízi parádé, amikor Velence népe, a maszkabál résztvevői gondoláikra szállnak és végigeveznek a Canal Granden, gyertyákkal megvilágított hajóikkal.

Csodaszép, ahogy a pislákoló mécsesek rejtélyessé teszik az éjszakát és az evezők hangja megtöri a velencei éjszakai csendet.

Olaszország apartman | Budapest-Velence repülőjegy | Autóbérlés Olaszország