Épp, hogy lecsengenek az ünnepek, és elkezdődik egy újabb év, ismét beindul a pezsgés Olaszországban is, hiszen már sarkunkban a karneváli, farsangi időszak. A Velencei karnevál világhírű, ősi hagyományokkal megspékelt időszaka csodálatos, meseszerűvé varázsolja a gondolák és lagúnák városát, ahol mintha egy színjáték elevenedne meg.

A farsangi, karneváli hangulat nem merül ki egy-egy jelmezbállal, apró dekorációkkal. Ilyenkor Velence apraja nagyja, a helyiek és a turisták egyaránt a színjáték részévé vállnak, maskarát és díszes ruhát öltenek. A karneváli időszak januártól egészen húshagyó keddig tart, hiszen a nagyböjt alatt már tilos a mulatozás, eszem-iszom.


Szálláskeresés

Booking.com


Velence szállás

A velencei karnevál hivatalosan 10 napig tart, így idén, 2013-ban február 2-12. között zajlik a hivatalos karnevál, farsang a romantikus olasz városban. Azonban már előtte egy héttel, január 26-ától színes programokkal színesítik a karneváli hétköznapokat, kezdve este 6-kor vízi showal, amivel beindul a velencei karnevál. A hivatalos megnyitót csak 2013. február 2-án a Szent Márk téren láthatjuk.

velencei karnevál szállás

Velence karnevál 2013 programok

A Velencei karnevált a Szent-Márk téren nyitják meg, ahol az álarc mögé bújt emberek hatalmas izgalommal várják az angyal érkezését. A hajdani velencei karneválon egy kötéltáncos lépkedett végig a harangtorony és Palazzo Ducale Foscara Loggia-ja közé kifeszített kötélen. Ma drótkötéllel engednek le a tömegbe egy angyalnak öltözött – általában híres- személyt, amikor is konfettik repülnek, lufik szállnak az égbe, és beindul a fergeteg velencei karnevál.

velencei karnevál szállásajénlatok

Fontos momentuma volt a nyitóünnepségnek az a felvonulás, melyet ökrök vezettek, nyakukba aggatott virágkoszorúval, és a tömeggel együtt érkeztek a térre. Ahol lefejezték őket, melyet a dózse a páholyból nézett végig. Mai napig szokás, hogy a dózse az erkélyről üdvözli Velence népét, és megnyitja a velencei karnevált, de aggodalomra semmi ok, az ökröket nem bántják. Az idők során a középkori szokások nagy részétől megváltak, mint például a lefejezéstől, a tojásdobálástól.

Az idők során számos változás történt a velencei karnevál szabályozását illetően, sőt egy időre el is bukott.

Hogy honnan fogsz maszkot szerezni, attól nem kell félned, hiszen lépten-nyomon maszk árusokba botlunk Velence szűk utcáin. A maszk már olyan jelképévé vált Velencének, mint a gondolák, így az év bármely szakában meglepheted magad egy gyönyörű álarccal, ami ékes dísze lehet otthonodnak.

Velencei Karnevál Autóbérlés

A karneváli hangulat délután és főképp este éled fel, így délelőtt, amíg „alszik” a város, felfedezheted Velencét. Meglátogathatod nevezetességeit, romantikus pillanatokat élhetsz át. Miközben gondolázol a lagúnákon, és élvezheted a hamisítatlan olasz konyha remekeit, magadba szívva az olasz életérzést.

Velence látnivalói

Olaszország apartman | Budapest-Velence repülőjegy | Autóbérlés Olaszország