A César Manrique Alapítvány (César Manrique Foundation) Lanzarote szigetén a kreativitás és természet harmóniáját kelti életre. . César Manrique Lanzarote szigetének szinte minden pontján fellelhető. Van ahol a mosdókban használják alkotásait, és van ahol az egész életpályája kerül bemutatásra, és van ahol a hatása érezhető.

César Manrique, a sziget szülötte és kiemelkedő művésze, a környezetvédelem és a művészet egyesítésével alkotta meg ezt a különleges helyet, amely a látogatókat elbűvöli. Az alapítvány számos látnivalót és élményt kínál, mind bemutatva a művész zsenialitását, mind pedig a Lanzarote szigetéhez való elkötelezettségét


Szálláskeresés

Booking.com


César Manrique Lanzarote látnivalói

A múzeum – César Manrique Lanzarote

Az alapítvány központjában álló épület, Manrique egykori otthona, lenyűgöző. A ház vulkáni buborékok között épült, és harmonikusan illeszkedik a környezetéhez. A látogatók számára lehetőség nyílik bejárni a különböző szinteket és helyiségeket, felfedezve Manrique kreatív világát. Az ablakokon át látható kilátás pedig lenyűgöző panorámát kínál a sziget vulkáni tájaira.

césar manrique lanzarote

cesar manrique látnivalók

Jameos del Agua – César Manrique Lanzarote

Az alapítvány területén egy másik meghatározó pont a Jameos del Agua. Manrique mesterien használta ki ezt a vulkáni alagutat, létrehozva egy olyan helyet, amelyet a természet és az ember alkotói egyesülése tesz különlegessé. A Jameos del Agua egy földalatti tavat, koncerttermet és éttermet kínál, mindezt lenyűgöző környezetben.

jameos del agua látnivalók

Mirador del Roí – César Manrique Lanzarote

A César Manrique Alapítvány egy másik kiemelkedő eleme a Mirador del Río, amely egy elképesztő kilátópont a sziget északi részén. A kilátóból tárul elénk egy fenséges panoráma, ahol a sziget természeti szépsége találkozik az óceán végtelenjével. A kilátó épülete együttműködik a környezettel, természetes kövekbe olvadva, és olyan élményt nyújt, amely a sziget lenyűgöző tájait hangsúlyozza.

lanzarote mirador

Taro de Tahíche

A César Manrique Alapítvány része továbbá a Taro de Tahíche, Manrique másik otthona, amely a művész személyes stílusát tükrözi. Az otthona vulkáni buborékokból épült, és modern művészetét és designját bemutatva egyedi atmoszférát teremt.

El Jardín de Cactus – César Manrique Lanzarote

A Kaktusz Kert Lanzarote egy másik lenyűgöző alkotás, amely Manrique tervezésének köszönhető. Ez a kaktuszpark Guatiza településén található, és számos kaktuszfajtát mutat be lenyűgöző környezetben.

kaktusz kert lanzarote

Az alapítvány az idegenforgalom fejlesztésére is összpontosít a MIAC (Museo Internacional de Arte Contemporáneo) révén, ahol modern és kortárs művészeti kiállításokat rendeznek, hozzájárulva a sziget kulturális életéhez.

Lanzarote szigetén César Manrique alkotásai nemcsak művészeti értékeik miatt, hanem a környezettel való harmóniájukért és a sziget kulturális identitásának gazdagításáért is különlegesek. A látogatók számára ezek a helyek igazi kulturális és vizuális élményeket nyújtanak.

Autóbérlés Lanzaroten- César Manrique Lanzarote

Szállások Lanzaroten

Lanzarote szigetén rengeteg népszerű és kényelmes szállás közül lehet választani. Az alábbiakban öt olyan kedvelt szállást mutatok be, amelyek különböző igényeket elégítenek ki. Kattints bármelyikre és keresgélj tovább kedved szerint.

Princesa Yaiza Suite Hotel Resort

Elhelyezkedés: Playa Blanca

Leírás: Ez a luxus üdülőhely kiváló szolgáltatásokat és kényelmes szobákat kínál. Több medencével, éttermekkel és szép kertekkel büszkélkedik.

playa blanca szállás

Apartamentos Fariones

Elhelyezkedés: Puerto del Carmen

Leírás: Modern apartmanokat kínál a városközpont közelében. Számos étterem, üzlet és a tengerpart is könnyen megközelíthető.

H10 Rubicon Palace

Elhelyezkedés: Playa Blanca

Leírás: Ez a nagyobb méretű üdülőközpont számos medencével, étteremmel és szórakozási lehetőséggel rendelkezik. Ideális családok és párok számára egyaránt.

lanzarote hotel szállás

Barceló Teguise Beach – Adults Only

Elhelyezkedés: Costa Teguise

Leírás: Kizárólag felnőtteknek szóló üdülőközpont a tengerparton. Nyugodt környezetet, wellness szolgáltatásokat és ízletes étkezési lehetőségeket kínál.

szállások felnőtteknek lanzaroten

Casa Tomarén

Elhelyezkedés: Tahiche

Leírás: Ez a kisebb szállás a béke és nyugalom kedvelőinek ideális választás. Hangulatos kerttel, medencével és kényelmes szobákkal rendelkezik.