A Jardín de Cactus, vagyis a Kaktusz Kert Lanzarote szigetének egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója, amely a híres művész és építész, César Manrique tervezésének köszönhető. A kert a Guatiza településen található, és a kanári-szigeti kaktuszok gazdag és változatos gyűjteményét mutatja be.

Manrique az épületek és a környezet harmonikus egyesítésével teremtette meg a kertet, egy olyan helyet, amely lenyűgöző látványt nyújt, miközben tiszteleg a sziget környezeti és kulturális örökségének.


Szálláskeresés

Booking.com


Kaktusz Kert Lanzarote

Kaktuszok Sokszínűsége

A kert közel 4500 kaktuszt tartalmaz, reprezentálva több mint 140 különböző fajt és 13 kaktusz családot. A különféle formák, méretek és színek lenyűgöző kavalkádját nyújtja, ami lenyűgözi a látogatókat.

kaktusz kert lanzarote látnivalói

Architektúra és Kialakítás – Kaktusz Kert Lanzarote

César Manrique művészete a kert kialakításában is érvényesül. Az épített struktúrák és a kaktuszok elegáns egyesítése harmonikus és esztétikus környezetet teremt, amelyet minden irányból élvezhetnek a látogatók.

Víz és Kő Mesteri Kombinációja – Kaktusz Kert Lanzarote

A kaktuszok mellett a víz és a kő is fontos szerepet játszik a kert kialakításában. A különböző méretű kaktuszokat kőfalak, járdák és vízfalak veszik körül, teremtve egyfajta kaktuszokkal teli oázist.

A César Manrique Kertje – Kaktusz Kert Lanzarote

A Jardín de Cactus César Manrique utolsó nagy projektje volt, és jól tükrözi az ő művészi elképzeléseit és a sziget iránti elkötelezettségét. A kert tervezése során figyelembe vette a kaktuszok természetes környezetét és a kanári-szigeti éghajlatot.

Kaktuszok Háza és Kiállítások – Kaktusz Kert Lanzarote

A kert területén található egy különleges épület, ahol kaktuszokkal kapcsolatos kiállítások és bemutatók kerülnek megrendezésre. Ez az épület a kaktuszok életciklusát és biológiáját mutatja be érdekes és tanulságos módon.

kaktusz kert lanzarote

Kilátás a Környező Tájra – Kaktusz Kert Lanzarote

A kert emelkedik a környező táj fölé, és a látogatóknak gyönyörű kilátást kínál a kaktuszokkal teli kertre és a távolabbi tengerre.

A Jardín de Cactus nemcsak egy kaktuszokat bemutató kert, hanem César Manrique művészeti örökségének és a természeti környezet szeretetének megnyilvánulása. A kert olyan hely, ahol a természet és az ember alkotásai egységet alkotnak, és ahol a látogatók egyedülálló élményekben részesülnek a kaktuszok gazdagságában és a művészeti alkotások szépségében.

Autóbérlés Lanzaroten

Kaktuszkert Lanzarote szállások

A Jardín de Cactus, vagyis a Kaktusz Kert környékén számos szállás található, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen felfedezzék ezt a gyönyörű turisztikai látnivalót Lanzarote szigetén.

Finca Marisa: A Guatiza közelében található Finca Marisa egy vidéki vendégház, amely békés környezetet kínál a kaktuszok kertjének közelében. A szállás egyszerű, de kényelmes, és teraszairól gyönyörű kilátás nyílik a kaktuszokra.

Villas Finca La Crucita: A közelben található Villas Finca La Crucita egy kényelmes szállás lehetőség kisebb csoportok vagy családok számára. A villa egyedi dizájnnal rendelkezik, és privát medencével is rendelkezik.

lanzarote szállásai

Casa Rural Finca Isabel: Ez a vidéki ház elhelyezkedik a kaktusz kert közelében, és tradicionális kanári stílusban kialakított szobákat kínál a vendégek számára. A Casa Rural Finca Isabel kerttel és terasszal rendelkezik.

Hotel Casa del Embajador: A közelben található Hotel Casa del Embajador elegánsabb szálláslehetőséget kínál, gyönyörű kerttel és medencével. A szálloda bájos atmoszférájú, és kényelmes szobákat kínál.

Finca Las Laderas: A Finca Las Laderas egy gyönyörű vidéki szállás, ahol a vendégek egyedi kaktuszokat láthatnak a kertben. A szállás kényelmes és otthonos, ideális a pihenésre.

Mindig ajánlott előre foglalni a szállást, különösen a szezonális időszakokban vagy a különleges események alkalmával.