Graz, Ausztria harmadik legnagyobb városa, minden évben elragadja a látogatókat az ünnepi szezonban. A város tele van történelemmel és kultúrával, de a legcsodálatosabb időszakok egyike az Adventi Vásár, amikor a város csillogó fényekben, ünnepi zenékben és finom illatokban úszik. A Graz Adventi Vásár a város történelmi központjában ragyog, és az itt található helyszínek együtt adják vissza az igazi karácsonyi varázst.


Szálláskeresés

Booking.com


Az Adventi Vásár hangulatát tovább fokozzák a kulturális események és programok. A Glockenspielplatzon a híres Glockenspiel (harangjáték) minden nap többször is előadja zenés és mozgófigurás show-ját, amely elbűvöl mindenkit. Az Adventi Naptár minden nap tartalmaz meglepetéseket, amelyek lehetnek élőzenés előadások, bábelőadások vagy táncestek.

A Graz-i Adventi Vásár egyedülálló atmoszférája a város és a látogatók együttműködésének eredménye. A helyi lakosok és a turisták egyaránt együtt ünneplik az ünnepet, és részesei lehetnek az osztrák karácsonyi hagyományoknak.

Graz Adventi Vásár helyszínek

Hauptplatz

A Hauptplatz (Főtér) Adventi Vásárja Grazban valóban az ünnepi varázslat középpontja. A város szívében elhelyezkedő tér karácsonyi csodák birodalmává változik az ünnepi időszakban. A főkarácsonyfa díszekbe öltöztetve ragyog, a téren szerteágazó pavilonok sorakoznak, mindegyik tele kézműves remekekkel, ünnepi ajándékokkal és tradicionális osztrák édességekkel.

A fürdőző fények és a finom forralt bor illata szövi át a teret, miközben a látogatók szép tárgyakat, fafaragásokat és karácsonyi dekorációkat kutatnak a pavilonok között. A téren gyakran hallhatók élő karácsonyi dalok és zenék, amelyek tovább fokozzák az ünnepi hangulatot.

Szintén itt a városháza változik esténként adventi kalendáriummá, ami már november 25-től minden nap 16.30-22.00-ig lesz látható, egészen az utolsó ablaknyitásig.

Adventi vásár nyitva lesz November 18 – December 23 között minden nap 10 órától este 8-ig.

Az ételes standok 10től este 10ig, és december 24-én is nyitva állnak 10-14 óra között.

Cím: Hauptplatz 1, 8010 Graz

graz adventi vásár

Franziskanerviertel – Graz adventi vásár

A Franziskanerviertel Adventi Vásár Graz városának egyik legvarázslatosabb és legszebb ünnepi rendezvénye. A vásár a város szívében, a Franziskaner tér körül bontakozik ki, ahol a közeli templomok és történelmi épületek romantikus környezetet teremtenek az ünnepi fények és díszek számára.

A Franziskanerviertel Adventi Vásár a helyi kézművesek, művészek és kulináris mesterek ünnepi alkotásait kínálja a látogatóknak. A hagyományos osztrák karácsonyi termékeken túl, mint a kézzel készített díszek, fafaragások és textíliák, a vásár különféle egyedi ajándékokat is felvonultat, amelyek ideálisak az ünnepi ajándékozásra.

Az ételek és italok terén is bőven találni választékot. A sült kolbász, a kenyérlángos (Flammkuchen), a friss sütemények és a forralt bor csak néhány a vásár ínycsiklandó kínálatából. Az édes és sós ízek kavalkádja kíséri végig a látogatókat, miközben a finomabbnál finomabb falatokat kóstolhatnak meg.

Adventi vásár nyitva lesz November 18 – December 23 között minden nap 10 órától este 7-ig.

Az ételes standok 11től este 10ig

Cím: Franziskanerviertel, 8010 Graz

graz advent vásár

Kleine Neutorgasse

Grazban kifejezetten a gyerekeknek tervezett adventi “vásárt” is találhatunk a Kleine Neutorgassen, a templom előtt. Óriáskerék, és egyéb gyerekhinták szórakoztatják a gyerekeket.

A gyerek adventi vásár szintén november 18-án indul. December 23-ig hétfőtől péntekig 12h-20hig, hétvégén 11-től este 8ig van nyitva. Viszont december 26-án újra nyizt és egészen január 2-ig nyitva tart.

Cím: Franziskanerviertel, 8010 Graz

Grazban több karácsonyi vásár is megrendezésre kerül, érdemes felkereni őket, mind nagyon hangulatos.

Autbérlés Grazban – Graz adventi vásár

Adventi Programok Grazban

Winterworld – Graz Adventi vásár

A Graz Winterworld az osztrák város, Graz egyik legszebb téli attrakciója. Ez a lenyűgöző jégpálya minden évben feléleszti a várost a téli hónapokban. A Winterworld nem csak egy egyszerű jégpálya; ez egy igazi téli paradicsom, ahol a látogatók érezhetik a hideg frissességét, miközben a varázslatos fények és a vidám zene kíséretében száguldoznak a jégen.

A jégpálya egy hatalmas térként terül el, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik a korcsolyázás örömét. A romantikus hangulatú pálya esténként különösen lenyűgöző, amikor az ünnepi fények és a fák díszítése még varázslatosabbá teszik a helyszínt.

Jégszobrok – Graz Adventi vásár

A Bethlehem 35tonna jégből készítve, megvilágítva csodaszép látvány, és már tradició Grazban.

Szintén szuper program gyerekekkel a kisvasút is, ami karácsonyi időszakban közlekedik, és a Hauptplatz térről indul.

advent grazban

Kisvonat Grazban – Graz Adventi vásár

Az adventi időszakban Grazban egy speciális karácsonyi vonat üzemel, amely egy rövid városi körutat tesz meg. A gyerekek imádni fogják ezt a varázslatos utazást, mely során megcsodálhatják a fényekkel díszített utcákat és karácsonyi dekorációkat. Az adventi időszakban 11h-20h között jár a vonat, felnőtteknek 3€, gyerekeknek 2€-ba kerül a jegy.

Szállások Grazban

Graz városa számos kiváló szálláslehetőséget kínál a látogatóknak, legyen szó luxus szállodákról, kényelmes apartmanokról vagy barátságos panziókról. A városközpontban és annak környékén széles skálán találhatók szálláshelyek, amelyek megfelelnek mindenféle utazói igénynek és költségvetésnek.

Luxus Szállodák:

  1. Schlossberg Hotel Graz: Ez a luxusszálloda Graz egyik legikonikusabb részén, a Schlossberg dombon található. Gyönyörű kilátást kínál a városra és kényelmes, elegáns szobákkal rendelkezik.
  2. Hotel Wiesler: Modern és stílusos szálloda, amely a város központjában helyezkedik el. A kényelmes szobák mellett a hotelnek saját bárja és étterme is van.

graz hotelek szállások

Középkategóriás Szállások:

  1. Austria Trend Hotel Europa Graz: Kényelmes szálloda, amely a vasútállomás közelében található. A városközpont gyalogosan könnyen elérhető innen.
  2. Hotel Mercure Graz City: Modern hotel a városközpontban, kényelmes szobákkal és kiváló szolgáltatásokkal.

Olcsó szállás Grazban,
Graz hotel, apartman, Bnb

Olcsóbb Szállások és Panziók:

  1. Ibis Budget Graz City: Egy barátságos árú lehetőség, amely kényelmes és tiszta szobákat kínál a város központjában.
  2. Guesthouse Wasser Palast: Egy hangulatos panzió, amely kényelmes elhelyezést nyújt kedvező áron. A városközpont könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel vagy gyalogosan.
  3. Ausztria aplesi szállások