Kissamos egy kisváros Görögország Kréta szigetének nyugati részén. A Chania régió második legnagyobb városa Chania után. A város egy nagyon hagyományos és autentikus hely, és rengeteg érdekes látnivalóval büszkélkedhet. Kissamos látnivalói mellett nagyszerű hely a nyaralásra, különösen azoknak, akik szeretnék felfedezni a Kréta kevésbé ismert részeit.


Szálláskeresés

Booking.com


Kissamos látnivalói

A város történelme egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. A város neve eredetileg Kissamosz volt, ami a kasszániakkal szomszédos településre utalt, de a középkorban átnevezték Kissamousszé. A történelem folyamán különböző uralkodók uralma alatt állt, és jelentős szerepet játszott a Kréta szigeti lázadásban is.

kissamos látnivalói

Ma Kissamos egy élénk város, ahol a hagyományos és modern életmód találkozik. A város főterén, ahol a templom található, számos kávézó és taverna áll rendelkezésre, ahol élvezhetjük a görög konyhát. A városi piac és az utcák tele vannak boltokkal, ahol helyi termékeket és kézműves termékeket lehet vásárolni.

Kastelli vára Kissamos város központjában található, és a város egyik legfontosabb történelmi emléke. A várat a bizánciak építették, majd az oszmánok és a velenceiek is megerősítették. A várat a tengerre néző kilátás miatt érdemes felkeresni.

Archaeológiai múzeumban láthatók az ókori Kassosz városából származó leletek és régészeti tárgyak.

Kissamos kikötőjébe is érdemes ellátogatni.

Strandok -Kissamos látnivalói

A város környékén számos érdekes látnivaló található. A legnépszerűbbek közé tartozik a Falassarna strand, a Kedrodasosz strand és a Balos-fok, de számos más strand, természeti park és régészeti helyszín is megtalálható Kissamos közelében.

Falassarna strand – ez a gyönyörű homokos strand Kissamos nyugati részén található, és az egyik legjobb strand Krétán. A strand kristálytiszta vizű, és a környező dombok lenyűgöző panorámát nyújtanak.

Balos-fok – ez a félsziget a Gramvousa-foktól nyugatra található, és Kréta egyik leglátványosabb helye. A fokon található kristálytiszta víz, fehér homokos strand és a látványos kilátás az Égei-tengerre felejthetetlen élményt nyújt.

balos tengerpart kissamos látnivalói

Kedrodasosz strand – ez a homokos strand a Gramvousa-fok közelében található, és Kréta egyik legszebb és legelőnyösebb strandjai közé tartozik. A strand és a környező erdők tökéletesek a pihenésre és a természet élvezetére.

Autóbérlés Krétán – Kissamos látnivalói

A környék látnivalói – Kissamos látnivalói

Falassarna ókori városa – a Falassarna strand közelében található a Falassarna ókori városa, amely a minószi korszak idején volt lakott. A város romjai jól láthatók, és az ókori építészet érdekes példáit mutatják be.

Polirinia ókori városa – ez az ókori város a Falassarna strand közelében található, és az egyik legjelentősebb ókori város Krétán. A város romjai jól láthatók, és a látogatók megcsodálhatják az ókori építészet és a városi életmód lenyűgöző példáit.

kissamos látnivalói és szállásai

Kissamos szállásai

Kissamosz a görög kultúra és a természet szerelmeseinek ideális hely. A város autentikus hangulatot, lenyűgöző strandokat és sok más érdekes látnivalót kínál a látogatóknak. A város könnyen elérhető Kréta más részeiről, és a látogatók számos szálláslehetőség közül választhatnak, beleértve a kis apartmanokat és a luxus szállodákat is.

A Galini Beach Hotelben, egy családi kézben lévő szállodában, tengerparti kilátás mellett élvezheted a szállásod adta előnyöket.

kréta szállásai

A Balos Beach hotelben apartman szállások, stúdió szobák, lakosztályok várják a vendégeket. Minden szoba konyhával rendelkezik, a szálláshoz medence is tartozik, illetve az érintetlen terület mellett található, gy a parkban sétát is tehetünk.

hotelek kissamos kréta